Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 45 - 2022

Nyheter fra Norges Cykleforbund, Norges Orienteringsforbund, Norges Skiforbund og Norges Skytterforbund

Pumptrack, inkludering i orienteringsidretten, kartkonferanse i Hønefoss, tre nye rulleskianlegg, strømsparegrep i skianlegg, sikkerhetsstandard i alpinanlegg og midler til skyteanlegg. Les anleggsnytt for siste nytt på anleggsfronten i Norge!

Valle har fått en av Norges råeste pumptracker!

Valle kommune, i Agder, har nylig åpnet et splitter nytt pumptrack anlegg. Anlegget ble bygget I forbindelse med en rulleskiarena på 15 millioner kroner, ble det også samlet inn 2,8 millioner til en pumptrack. Anlegget hadde åpning 14 august og det skortet ikke på entusiastiske utøvere som ville prøve ut anlegget. Les mer om anlegget og åpningen ved å følge linken til forbundets side:

Ny pumptrack i Valle - sykling.no ublisert 27.10.2022)

1,5 millioner kroner til prosjektet "vis veg med orientering"

I samarbeid med Väg Visaren Sverige skal Norsk Orientering satse på økt mangfold i Orienteringsidretten. Dette skal gjøres ved å inkludere flere ved å senke terskelen for deltakelse gjennom tilrettelegging av kart.

Gjennom tilskuddsordningen "Tilskudd til mangfolds- og inkluderingstiltak i idrett og fysisk aktivitet" har Lotteri- og stiftelsestilsynet tildelt Norsk Orientering 1,5 millioner kroner. Les mer om tildelingen og hvordan planen skal gjennomføres på Norsk Orientering sin hjemmeside:

Norsk Orientering har fått 1,5 millioner til prosjektet «Vis veg med orientering» - orientering.no (publisert 27.10.2022)

Kartkonferanse 19 og 20 november

Norsk Orientering arrangerer kartkonferanse for alle kartinteresserte på Hønefoss. Det vil være en diskusjon av sprint- og skogskartnorm med påfølgende ekskursjon utendørs for praktisk informasjon når gjelder tegning av kart. Unge karttegnere oppfordres til å ta del i konferansen. Les mer om konferansen på forbundets side:

Alle kartinteresserte inviteres til Kartkonferanse 19. – 20. november! - orientering.no (Publisert 26.10.2022)

Agder og Rogaland Skikrets kan skilte med hele tre nye rulleskianlegg så langt denne høsten

Evje, Gjerstad og Valle, tre kommuner i Agder og Rogaland Skikrets, har til felles at de alle har åpnet et nytt rulleskianlegg denne høsten. Forbundet skriver at alle anlegga er både tidsriktige og flotte . Se forbundets nettside for bilder fra åpninga og litt informasjon rundt innhold på anlegga:

Tre nye anleggsåpninger denne høsten - skiforbundet.no (Publisert 07.11.2022)

Skiforbundets grep for å spare strøm i skianlegg

Snøproduksjon, istandsetting og drift av anlegg medfører strømkostnader. Les mer om hva Skiforbundet anbefaler for reduserte utgifter i deres artikkel:

Grep for en krevende energivinter - skiforbundet.no (01.11.2022)

Utgivelse av bransjestandard - Alpinanlegg

Skiforbundet kan informere om ny bransjestandard for alpinanlegg. Standarden inneholder informasjon om ansvar og sikkerhet ved alpine nedfarter. Les mer på forbundets side:

Bransjestandard ansvar og sikkerhet - skiforbundet.no (01.11.2022)

Klubber i Norges Skytterforbund oppfordres om å søke midler til anlegg

NSF deler ut breddemidler til rekrutteringstiltak i 2023. Klubber kan søke om midler til elekstroniske skiver og leirduekastere. Les mer om tildelingen på forbundets side:

BREDDEMIDLER 2023 - skyting.no (Publisert 26.10.2022)