Anleggstype

Alpinanlegg

Du vil her finne nyttige linker til nasjonale og internasjonale forbund, anleggsmanualer, veiledere og mål til alpinanlegg.

Se også egen side for snowpark: Anleggstype snowpark

Om alpint

Alpine konkurranser som er valgt i FIS World Cup, FIS alpint verdensmesterskap og Olympiske Vinterleker består av ti øvelser: Fem øvelser for damer og fem øvelser for herrer.

Tilleggsøvelser som parallellslalåm og (Utslag-Knock-out) slalåm/storslalåm blir utformet i ulike varianter som alpine øvelser. Reglene er de samme for damer og herrer, men løypene kan være ulike. I alle tilfeller måles tiden med hundredels sekund nøyaktighet. Like tider med samme plassering godkjennes.

Om alpint hos Norges Skiforbund

Gå direkte til:

​Norges Skiforbund

Norges Skiforbund (NSF) skal arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov. Visjonen deres er Mange, gode og glade skiløpere. Gode, tidsriktige og snøsikre skianlegg er en av de viktigste forutsetningene for vekst og utvikling av skiidretten. NSFs formål er å lede norsk skiidrett og arbeide for å utvikle egen aktivitet, organisasjon, økonomi og ansatte, slik at forbundet imøtekommer de krav og utfordringer som Norges Skiforbunds medlemmer, norsk idrett og internasjonal idrett stiller, samt å representere skiidretten internasjonalt (NSFs lov §1).

Anleggsportal

Norges Skiforbund sin anleggsportal finner du her.