Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 21 – 2024

Nyheter fra Norges Skiforbund

Denne uka kan vi presentere en verdensnyhet: Verdens nordligste skianlegg har åpna på Svalbard! I tillegg har Skiforbundets anleggsrådgivere besøkt Finnmark for å høre om den positive trenden i fylket.

Verdens nordligste alpinbakke har åpnet!

Etter 14 lange år med søknader og planlegging, er omsider verdens nordligste alpinbakke, kalt Nedover alpinbakke, åpnet i Longyearbyen på Svalbard. 

Atle Skårdal, anleggsrådgiver i Skiforbundet er henrykt over nyheten, og uttaler følgende til sitt eget særforbund:

– De har litt utfordringer med vær og vind som vi på fastlandet ikke er så kjent med, men det ser ut som at dette kommer til å funke veldig bra. Anlegget drives på frivillig basis, og det jobbes kontinuerlig for å sikre at de har et godt driftssystem. 

Les mer om den artige nyåpningen på Skiforbundets nettsider: Her er verdens nordligste alpinbakke – skiforbundet.no (publisert 22.5.2024)

Bilde av den nye skibakken som har åpnet på svalbard, der man på høyre side ser skiheisen med en rekke barn og unge i
VERDENS NORDLIGSTE: 30. april hadde det første skianlegget på Svalbard sin offisielle åpning, til stor ståhei og god stemning. Foto er hentet fra Skiforbundets egne nyhetssak om åpningen. 

Vellykket anleggsbefaring i Finnmark

Skiforbundets anleggsrådgivere Atle Skårdal og Marit Gjerland fra Skiforbundet besøkte Finnmark for å besiktige alpinanleggene i Alta, Hammerfest og Kirkenes.

De anleggskyndige uttrykte begeistring for den positive utviklingen som skjer i regionen, og diskuterte behovene for vedlikehold og støtte. Anlegget SarvesAlta i Rafsbotn imponerte med sitt velholdte anlegg og økende turisme, Hammerfest Alpinklubb har hatt suksess med snøfangere, og Sandnes Alpinsenter utenfor Kirkenes står overfor utfordringer med en aldrende heis.

Besøket er en del av en nasjonal turné for å støtte lokale alpinanlegg.

Les mer om besøket på Skiforbundets nettsider: Skårdal på anleggsbefaring i Finnmark – skiforbundet.no (publisert 16.5.2024)