Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 9 - 2023

Nyhet fra Brettforbundet, Norges Fotballforbund, Norges Klatreforbund, Norges Motorsportforbund og Norges Skytterforbund.

I denne ukas anleggsnytt kan du lese om åpningen av Gleinåsen snøpark, kunstgresspolitikk, nasjonalanlegg for klatring, superenduroløype i Dalane og et nytt, men gjenbrukt, skyteanlegg i Bjørnafjorden.

Gleinåsen snøpark i Røyken er endelig åpnet!

Allerede for 13 år siden oppsto de første drømmene om snøpark på Gleinåsen. Takket være innsatsen til Slemmestad brettklubb er Gleinåsen snøpark nå omsider ferdigstilt og åpnet. Over 300 personer møtte opp på åpningen!

Mer om parken og åpningen kan leses på Brettforbundets hjemmeside: Endelig er Gleinåsen snøpark åpen! (publisert 18.02.2023)

Norges Fotballforbund ønsker lengre overgangsperiode for kunstgress

EU har foreslått en overgangsperiode til miljøvennlig fyll i kunstgressbaner på seks år. Etter dette vil det ikke lenger være tillat å kjøpe gummigranulat til fyll i kunstgressbaner. Norges Fotballforbund mener dette er for kort overgangsperiode, og har uttrykt sine bekymringer i brev til Klima- og miljødepartementet, Kulturdepartementet og Miljødirektoratet. Håpet er politisk støtte for ønsket om en lengre overgangsperiode, noe Fotballforbundet mener vil gi mer tid til å utvikle gode alternativer til gummigranulat. 

Les brevet og mer om saken på Fotballforbundets hjemmeside: NFF ber norske myndigheter om EU-hjelp (publisert 27.02.2023)

Norges Klatreforbund skal avgjøre satsing på nasjonalanlegg

I 2022 besluttet Klatreforbundet at det skulle utføres en forstudie som utredet muligheten for et nasjonalanlegg for klatring. Omsider er forstudien ferdig, og på ekstraordinært klatreting 21. mars skal det tas beslutning: Er dette noe Klatreforbundet ønsker å gå for?

På Klatreforbundets hjemmeside kan du lese mer om saken, samt finne forstudien: Nasjonalt anlegg for klatring - to be or no to be? (publisert 17.02.2023)

Ny superenduroløype i Dalane

Dalane Motorsport Klubb har fått klarsignal til å bygge ei ny superenduroløype i tilknytning til den eksisterende endurocrossløypa på Motorcenter Norway i Sokndal. Løypa er planlagt av med høy standard, og skal være inspirert av SuperEnduro World Championship-serien, men tilpasset brukernes ferdighetsnivå. De fysiske arbeidene vil etter planen ha oppstart i mars og april. 

Les mer om den nye løypa på Norges Motorsportforbund sin hjemmeside: Dalane MK med Superenduroløype (publisert 18.02.2023)

Bjørnafjorden Sportsskyttere realiserer nytt anlegg ved gjenbruk

Bjørnafjorden Sportsskyttere ble stiftet i 2019, og hadde da ti medlemmer. Nå, fire år senere, har klubben 103 medlemmer, og straks sitt eget anlegg. Anlegget har kommet i stand gjennom klubbens iherdige arbeid. Mesteparten av materialene i anlegget er gjenbrukt, og mye av arbeidet er gjort på dugnad. "Det er klart at dette er en vinn-vinn situasjon" sier Kjartan Søviknes, leder i Bjørnafjorden Sportsskyttere.

På Norges Skytterforbunds hjemmeside kan du lese hele saken: Bjørnafjorden bygget anlegg ved gjenbruk! (publisert 23.02.2023)