Illustrasjonsbilde klatring
Anleggstype

Klatreanlegg

Du vil her finne nyttige linker til nasjonale og internasjonale forbund, anleggsmanualer til de ulike anleggstypene, i tillegg til annen nyttig informasjon om klatreanlegg.

​Om klatreanlegg

De siste årene har det kommet mange flotte klatreanlegg rundt om i Norge. Det finnes både innendørs og utendørs klatreanlegg. Norsk vær og klima byr på utfordringer for klatring utendørs, hvilket har medført at klatringen har beveget seg inn. Mange klatrevegger og buldrehaller har blitt bygd, og klatringens eksplosive vekst har medført et stort behov for enda flere anlegg.

Følgende anlegg kalles klatreanlegg:

  • Klatrehall
  • Klatrevegg (i idrettshall)
  • Buldrevegger og -anlegg
  • Klatreruter (utendørs)

Les om klatring innendørs hos Norges Klatreforbund

Les om drift av klatrevegg hos Norges Klatreforbund

Les om klatring utendørs hos Norges Klatreforbund

Norges Klatreforbund

Norges klatreforbund består totalt av ca. 27 000 medlemmer fordelt på over 200 klubber. Formålet til forbundet er å fremme klatresporten i Norge og å representere den internasjonalt. Norges klatreforbund jobber for en sikker og naturvennlig utvikling av sporten.

Hjemmeside: Norges Klatreforbund

Om miljø

Etablering av nye utendørs klatreruter med borebolter mdfører permanente og uopprettelige sår i naturen. Norges Klatreforbund har derfor utarbeidet retningslinjer for bruken av borebolter og faste forankringer. Les mer på Norges Klatreforbunds hjemmeside: Bolting og etikk