Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 50 - 2019

Nyheter fra Norges Cykleforbund, Norges Motorsportforbund, Norges Orienteringsforbund, Norges Seilforbund og Norges Skiforbund.

De siste to ukene er det mange nyheter om anlegg og relatert til anlegg fra særforbundene i norsk idrett: velodrom, økonomisk støtte til skileikanlegg, skolegårdskart, støymålinger og strandrydding kan du lese om i denne ukens anleggsnytt.

Artikkelen er mer enn 3 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sola Arena velodrom

Norges Cykleforbund skriver på sine nettsider om Sola Arena velodrom, et prosjekt skal stå ferdig til sommeren 2020, og som snart har taket på plass.

Artikkelen Velodromen begynner å ta form kan du lese på Norges Cykleforbunds nettsider.

Støymålinger i Stordalen på Vestre Spone

Modum motorsportklubb planlegger et anlegg, som har fått naboer å bekymre seg. Derfor er det utført støymålinger. Det skriver Norges Motorsportforbund om på sine nettsider:

Gjennomførte støymåling i Stordalen på Vestre Spone - nyhet hos Norges Motorsportforbund

Nye skolegårdskart

Norges Orienteringsforbund har mottatt 5 mill. kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, som blant annet vil gå til å tegne nye og revidere gamle skolegårdskart. Forbundet skriver at "Skoler og orienteringsklubber vil få aktivitetsmateriell, samt veiledning i bruken av både nye kart og nytt utstyr".

Les nyheten "Sparebankstiftelsen DNB støtter prosjekt «Orientering – kart i skole og fritid»" hos Norges Orienteringsforbund.

Studietur: Strandrydding

Norges Seilforbund skriver om strandrydding. Thomas Nilsson i Clean Seas Norway har vært på studiebesøk for å lære mer om arbeid som gjørs på dugnad på Helgelandskysten. Han sier at "I Oslofjorden kan du forstå at nærmere en million mennesker som omkranser fjorden kan forårsake en viss mengde søppel, men å oppleve å stå med søppel til knes på en øy i et område hvor du knapt ser et hus, det var helt absurd. Mengden var enorm."

Les mer om studiebesøket til Helgelandskysten og strandrydding hos Norges Seilforbund.

Mulighet å få økonomisk støtte til skileikanlegg i Nord-Norge

Norges Skiforbund har gleden å skrive om et samarbeid med Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge: I begynnelsen av mars blir ti nordnorske lokalsamfunn plukket ut og får hjelp fra Skiforbundet for å planlegge og bygge anlegget – og inntil 1.000.000 kroner fra Samfunnsløftet for å realisere planene. Les mer hos Norges Skiforbund eller SpareBank 1: