Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 3 - 2024

Nyheter fra Norges Cykleforbund, Orienteringsforbundet, Brettforbundet og Norges Fleridrettsforbund

Det nye året er godt i gang og det er endelig klart for årets første anleggsnytt! Denne uken kan du lese om åpningen av den nye velodromen i Asker, Norges Orienteringsforbund inviterer til digitalt kurs i løypetegning, samt nyheter fra Brettforbundet og Norges Fleridrettsforbund.

Velodrom i Asker 

Lørdag 13. januar ble den nye velodromen i Asker offisielt åpnet. Åpningsdagen kunne blant annet by på taler fra både presidenten i Norges Cykleforbund, Jan Oddvar Sørnes, og idrettspresident Zaineb Al-Samarai, samt intervju, kåseri og selvfølgelig sykling. 

Asker Velodrom kan i tillegg til velodrom by på en stor idrettsflate. Denne benyttes til NTG-U på dagtid, og på kveldstid kan den benyttes til alt fra ballsport til fekting. 

Les mer om åpningsdagen på Cykleforbundet sine nettsider: Vellykket åpning av velodrom i Asker (publisert: 16.01.24) 

Bilde av åpningen av velodrombanen i Asker.
Åpningen av velodrombanen i Asker. Foto: Norges Cykleforbund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitalt kurs i løypetegning

Norges Orienteringsforbund inviterer til digitale grunnkurs i løypetegning, med påmeldingsfrist i dag, 18. januar. Tilsvarende kurs er arrangert tidligere og med gode tilbakemeldinger. I kursene vil du lære å tegne løyper i programmene Purple Pen og/eller OCAD, og anvende verktøyene til løypetegning for orienteringstrening, skoleorientering, turorientering og orienteringsløp. 

Les mer om kursene og link til påmelding på Orienteringsforbundet sine nettsider: Digitale grunnkurs i løypetegning OCAD og Puple Pen (publisert: 18.01.24)

Økt tilskudd til Wyller Arena 

Årets tildeling har resultert i en ytterligere økning på nå 2 millioner kroner til Wyller Arena som ligger i Wyllerløypa i Oslo. Dette betyr et enda bedre aktivitetstilbud for barn, ungdom og eldre. Anlegget egner seg både til bredde- og toppidrett, samt organisert og egenorganisert aktivitet, alt i ett og samme anlegg. I tillegg er anlegget godt egnet til å huse nasjonale mesterskap og konkurranser. 

– Brettforbundet opplever en økende etterspørsel etter anlegg med elementer som halfpipe. I tråd med utviklingen innen brett- og skisporten, vil det økte tilskuddet fra Oslo kommune sikre et anlegg som legger til rette for nettopp dette,  sier Sondre Hylland, arrangements- og anleggsansvarlig i Brettforbundet.  

Les hele nyhetssaken på Brettforbundet sine nettsider: Økt tilskudd fra Oslo kommune til Superpipe og Big Air i Wyller / Skimore Oslo (publisert: 10.01.24)

Ny Pentaque-hall i Holmestrand

I november 2023 åpnet ny pentaque-hall i Holmestrand. Hallen er per nå utstyrt med syv baner, et sosialt område, kiosk og fullt kjøkken. I løpet av vinteren vil det arrangeres både vinterserie og ulike turneringer. Hallen er klar for aktivitet og har diverse løsninger for leie og spill. Ta turen innom! 

Mer om den nye Pentaque-hallen kan du lese på Norges Fleridrettsforbund sine nettsider: Ny hall i Holmestrand (publisert: 17.11.23)