Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 5 – 2024

Nyheter fra Norges Håndballforbund, Norges Orienteringsforbund, Norges Padleforbund, Norges Skiforbund og snøkompetanse.no

Orienteringsforbundet tilbyr både tilskudd og kurs i tegning av sprint- og skolegårdskart, nye padleruter i Vestland fylke, tillatelse til bruk av motvektsmål i håndball, åpning av ny familiebakke i Bodø og en ny og mer effektiv snøproduksjonsmetode som testes ut i Spania – dette kan du lese om i ukas anleggsnytt!

Norges Orienteringsforbunds skole- og rekrutteringsprosjekt 2024

Prosjektets mål er «at barn og unge over hele landet er fysisk aktive i sitt nærområde og lærer seg å bruke kart gjennom lekbetonte aktiviteter i skole- og fritid». 

Få tilskudd til sprint- og skolegårdskart

I anledning prosjektet kan alle klubber nå søke om tilskudd til oppdatering eller tegning av nye sprint- og skolegårdskart. Hver klubb kan få inntil 22 500 kr i støtte.

Mer om støtteordningen og søknadsskjema kan du lese på orienteringsforbundet sine nettsider: Få tilskudd til sprint- og skolegårdskart (publisert: 19.01.24)

Kurs i synfaring og tegning av skolegårdskart

Lørdag 24. og søndag 25. februar inviterer Norges Orienteringsforbund til gratis kurs i synfaring og tegning av skolegårdskart. Kurset er en del av skole- og rekrutteringsprosjektet til orienteringsforbundet og har til hensikt å utdanne flere, og gjerne unge, karttegnere.

Hvem kan delta: Alle over 14 år. 

Tidspunkt: Lørdag 24. februar 09.30–17.00 og søndag 25. februar 09.30–17.00. 

Sted: Om kurset blir digitalt eller fysisk avgjøres like etter første søknadsfrist (4. februar). Oppdatert info kommer i etterkant av dette. 

Les innbydelsen og mer om påmeldingen på Orienteringsforbundets nettsider: Kurs i synfaring og tegning av skolegårdskart (20.01.24)

Norges Håndballforbund tillater bruk av motvektsmål

Som et alternativ til fastmonterte mål har nå Norges Håndballforbund åpnet for bruk av motvektsmål. 

Dersom man ønsker å benytte motvektsmål er det viktig at nødvendig dokumentasjon er framskaffet, og at målene brukes og vedlikeholdes i henhold til produsentens instruks. 

Les mer om hvilke standarder og regler som gjelder på Håndballforbundets nettside: Norges Håndballforbund tillater bruk av motevektsmål (publisert: 19.01.24)

Mange nye padleruter i Vestland fylke

Det skjer mye spennende i Vestland fylke for tida. Både fylkeskommunen, kommunene og padleklubbene viser stort engasjement med mange nye padleruter. Disse er nå lagt inn i padleruter- appen. 

Ønsker du å se hvordan en rute kan se ut i padleruter-appen? Sjekk ut padleforbundets nettside: Mange nye ruter i Vestland (publisert: 18.01.24)

Ny familiebakke i Bodø

Bodø Alpinklubb kan melde om masse aktivitet i den nye bakken på Skarmoen i Bodø. Bakken er et godt eksempel på at det er viktig å utvikle anlegg også for de yngste som ønsker å stå på ski. 

Den nye bakken er en del av et større prosjekt for å utvikle alpinanleggene i nord, i håp om enda bedre rekruttering.

Les mer om bakkens suksess på Skiforbundets nettside: Ny familiebakke i Bodø (publisert: 26.01.24)

Snøproduksjonseffektivitet under testing i Spania 

Barcelona Institute of Materials Science (ICMAB-CSIC) og Turistbyrået i Catalonia har sammen med Techno-Alpine startet treårs prosjektet Snow Laboratory for å teste om en ny produksjonsteknikk kan øke snøproduksjonseffektiviteten.

Produksjonsmåten som testes ut skal være mer lik det som skjer i naturen når snø dannes, og skal redusere energikostnadene med rundt 30 %. 

Les mer om produksjonsmåten og testmetoden på Snøkompetanse sin nettside: Mer effektiv snøproduksjon under testing i Spania (publisert: 21.01.24)