Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 51 – 2023

Nyheter fra Fotballforbundet, Golfforbundet, og Roforbundet.

I årets siste anleggsnytt kan du lese om Handelens miljøfonds milliongave til Fotballforbundet, forbud mot plantevernmidler på golfbaner utsettes, og om Roforbundets spennende planer for nye Årungen.

Miljøpakke på 80 millioner til norsk fotball

Med et formål om å bidra til å løse utfordringene med plast i samfunnet, har Handelens Miljøfond inngått et samarbeid med Norges fotballforbund som gir 80 millioner kroner til fysiske barrierer og andre tiltak for å sikre at dagens gummigranulat og framtidige bærekraftig innfyll forblir på kunstgressbanen. Dette er midler hentet inn fra plastposesalg i norske dagligvarebutikker. 

Tidligere i høst vedtok EU et salgs- og omsetningsforbud for gummigranulat med en overgangsperiode på åtte år. Det betyr at det ikke vil være mulig å kjøpe gummigranulat fra 15. oktober 2031, og fotballen har de neste åtte årene på å finne gode bærekraftige alternativer.

Les hele nyheten hos Fotballforbundet: Miljøpakke på 80 millioner til norsk fotball–fotball.no (publisert 19.11.2023)

EU utsetter forbud om bruk av plantevernmidler på golfbaner

EU-kommisjonens forslag om «bærekraftig bruk av plantevern» på sensitive områder, ble i november stemt ned av Europaparlamentet. Noe som inkluderer bruk på golfbaner.

Dette betyr at EU-kommisjonen må gjøre vesentlige endringer før de kan fremme et nytt forslag, eller at ny forordning om bærekraftig bruk av plantemidler ikke blir noe av.

Nåværende norsk forskrift om plantevernmidler vil sannsynligvis gjelde i flere år framover.  Denne forskriften er en kombinasjon av nasjonale regler, samt Mattilsynets direktiv om bærekraftig bruk av plantevernmidler som tok inn i 2015.

Les hele nyheten hos Golfforbundet: EU utsetter forbud om bruk av plantevernmidler på golfbaner–golfforbundet.no (publisert 30.11.2023)

Roforbundet med pressetreff om nye Årungen

Roforbundet drømmer om å avholde Europamesterskap i roing i nasjonalanlegget Årungen i 2027, men er avhengig av nødvendige oppgraderinger. Onsdag 13. desember inviterte de pressen til å snakke om sine visjoner, med temaet «Nye Årungen» og initiativet for å få EM til Norge i 2027. Presse, aktuelle aktører fra ro- og padleforbundene, Årungen-stiftelsen, Norges idrettsforbund, Olympiatoppen og andre støttespillere var til stede for en god gjennomgang av prosjektene. 

Les mer om pressetreffet og planene de har for det nye anlegget på Norges Roforbundet sine sider: Pressetreff om Nye Årungen–roing.no (publisert 13.12.2023)

Riktig god jul

Dette var årets siste anleggsnytt, og med det ønsker alle oss i Gode Idrettsanlegg deg en riktig god jul, og et godt nytt anleggsår! Ses på nyåret!