Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 9 – 2024

Nyheter fra Brettforbundet og Norges Ishockeyforbund

Vintersesongen er godt i gang og to forbund har spennende nyheter som inspirerer til aktivitet mens snø og kulde enda er over oss. Helårsanlegget i Marikollen mottar millionstøtte - dette er gledelige nyheter til deg som liker freeski og snowboard! Norges Ishockeyforbund har sammen med Norconsult utviklet "Plug & Skate", et konsept for isflate for skøyteaktivitet i nærområder. Mer om dette kan du lese om i denne ukens anleggsnytt!

Helårsanlegg i Marikollen mottar millionstøtte

Anlegget i Marikollen tildeles hele fem millioner fra Sparebankstiftelsen DNB. Prosjektleder i Brettforbundet kan fortelle at slike anlegg finnes det bare en håndfull av i Europa. Målet med dette helårsanlegget er at det skal være åpent for både bredde- og toppidretten. Det er et anlegg det skal være plass til landslagsløpere, egenorganiserte og klubbkjørere innen snøbrett og freeski. 

Anlegget inneholder blant annet en helårs-airbag som gjør det mulig å trene sommer som vinter, og skal stå klar på vårparten. I tillegg vil det bli ny heis i anlegget og to hopp med forskjellig vanskelighetsgrad. Dette for å dekke behovet for flere nivåer. Dette er et anlegg som vil bidra til enorm utvikling av idrettene! 

Oversiktsbilde av helårsanlegget i Marikollen. Foto: Brettforbundet.
Helårsanlegget i Marikollen. Foto: Brettforbundet

Sparer økonomi og miljø

Ved å være et anlegg som befinner seg "bare et steinkast unna hjemmefra" sparer dette kostnader knyttet til reiseutgifter, noe som sparer både økonomi og miljø til flere freeski- og snowboard-interesserte i Norge. Dette er med andre ord en anleggsdrøm som går i oppfyllelse! 

Les hele nyhetssaken Helårsanlegg i Marikollen på Brettforbundet sine hjemmesider (publisert: 14.02.24)

Plug & Skate – nytt konsept for skøyteaktivitet i nærområder

Norges Ishockeyforbund (NIHF) har sammen med Norconsult skapt et konsept for mindre isflater til skøyteaktivitet i nærområder til boligfelt. Dette har de valgt å kalle "Plug & Skate". Nylig ble det gitt en gave på 10 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til mindre kunstfrosne isbaner, som det fortsatt finnes muligheter til å søke midler fra. Denne tildelingen er gitt til Ishockeyforbundet, Bandyforbundet og Skøyteforbundet, og skal være økonomisk hjelp til de som vil bygge mindre kunstfrosne isbaner til glede for både store og små.

Slike mindre anlegg vil gi muligheter for god aktivitet på vinteren og gode muligheter for sommerbruk. Arealet og banestørrelsene er å sammenlikne med en basketball-, innebandy- eller tennisbane. 

Denne rause gaven fra Sparebankstiftelsen DNB vil bli brukt som delfinansiering av disse anleggene, med tilskudd på inntil 1 million per bane. Søknadene behandles fortløpende, så her er det bare å søke. Det kan i tillegg søkes om 1 million kroner tilskudd fra Spillemidlene/Nærmiljøanleggsmidler via kommunen. Kulturdepartementet har også godkjent denne satsen for Plug & Skate-anleggene.

Er du ekstra nysgjerrig på konseptet til NIHF og Norconsult, kan du lese mer om akkurat dette i dokumentet i "Last ned eksternt"-boksen til høyre på siden. 

For hele nyhetssaken på Norges Ishockeyforbund sine hjemmesider: Penger til Plug & Skate - kunstfrosne isløkker (publisert: 14.02.24)