Illustrasjonsbilde isanlegg
Anleggstype

Isanlegg

Du vil her finne nyttige linker til nasjonale forbund, anleggsmanualer, veiledere og banemål til isanlegg.

Om isanlegg

Bandy

Bandy spilles på en isflate som måler 90-110 x 45-65 meter. Langs sidelinjene er det et lavt vant som ikke er festet til isen av sikkerhetsårsaker. Målburene er 3,5 meter brede og 2,1 meter høye. Du kan se mer om bandyanlegg på egen side:

Anleggstype bandybane

Curling

Curling spilles nesten utelukkende i ishaller som er dedikert for curling. For mer informasjon om curlinganlegg anbefaler egen side for curling:

Anleggstype curlinghall

Ishockey

Ishockey spilles på en isflate (innendørs eller utendørs) med høyt vant. Isbanen er rektangulær, men med avrundede hjørner. Se mer under Banemål og tekniske krav.

Kunstløp

Kunstløp er en skøytesport hvor man som individuell utøver, som par, eller grupper (syncro) utfører piruetter, hopp og andre øvelser med skøyter på isen. Kunstløp drives som regel på en innendørs ishockeybane, med foretrukket banemål på 30 x 60 m, men kan som minimum også bruke isflate på 26 x 56 m. Det må være plass til dommere, og det kan man bruke spilleboksene til. Det må også være et musikkanlegg, strømuttak til dommersystem, Wifi-nettverk, garderober og oppvarmingsareal ved konkurranser.

Skøyter

En standard skøytebane for hurtigløp er på 400m eller 333m, men det kan arrangeres nasjonale og internasjonale konkurranser på andre baner enn standardbaner. For mer informasjon gå til veilederen:

Aking, bob og skeleton

Se egen side: Bob-/skeleton-/akeanlegg

Norges Bandyforbund

Norges Bandyforbund organiserer grenene bandy, rinkbandy, innebandy (og el-bandy) og landhockey. Dersom du ønsker å vite mer om isanlegg for bandy, ta kontakt med forbundet:

Kontaktside Norges Bandyforbund

Norges Curlingforbund

Norges Curlingforbund organiserer curling i Norge. Dersom du ønsker å vite mer om curling eller curlinganlegg, anbefaler vi at du tar kontakt med Norges Curlingforbund.

Norges Ishockeyforbund

Norges Ishockeyforbund organiserer ishockey i Norge. Dersom du har spørsmål om anlegg for ishockey - besøk Norges Ishockeyforbunds anleggssider.

Norges Skøyteforbund

Norges Skøyteforbund organiserer hurtigløp og kortbane for skøyter, inline, kunstløp og roller derby. Dersom du skal bygge anlegg for disse idrettene eller har spørsmål om skøyter og ishaller, ta kontakt med Norges Skøyteforbund: Kontaktside