Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 37 - 2020

Nyheter fra Norges Cykleforbund, Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund, Norges Kampsportforbund og Norges Håndballforbund

Undersøker mulighetene for kampidrettsanlegg i Viken, etablering av nytt beachhåndballanlegg i Rakkestad, lansering av snøkompetanse.no, byggestart for velodromen i Asker og ny skiarena i Fredrikstad. Dette skriver særforbundene om på sine nettsider.

Artikkelen er mer enn 3 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anlegg for kampidrett

Kampidrettsforbundene tilsluttet Norges Idrettsforbund samarbeider administrativt og politisk med anlegg. Hvert år gjennomføres en undersøkelse, som kartlegger hvordan klubbenes anleggsituasjon er. Mange klubber trener i lokaler som ikke en gang er tilpasset aktiviteten. Forbundene og Viken fylkeskommune ser på mulighetene for å realisere et kampidrettsanlegg i Viken, som skal fungere både for daglig trening og nasjonale konkurranser. Les mer på Norges Kampsportforbunds nettsider:

Kampidrettsanlegg: – Jobber målrettet for å tilrettelegge for medlemsvekst - kampsport.no (publisert 26.08.2020)

Beachhåndballanlegg skal stå ferdig i september

Norges Håndballforbund skriver på sine nettsider om et nytt beachhåndballanlegg, som bygges i Rakkestad. Anlegget ligger ved Rakkestadhallen i Viken fylke, og vil ha to fullstore beachhåndballbaner. Les mer på forbundets nettsider:

Rakkestad bygger nytt beachhåndballanlegg - handball.no (publisert 31.08.2020)

Snøkompetanse.no

En prosjektgruppe besteående av representanter fra Sintef, Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund og Johan Aalberg har utviklet nettsiden snøkompetanse.no, som en del av forsknings- og utviklingsprosjektet "Snow for the future".

– En slik portal har vært etterlyst i mange år. Kanskje fordi vintrene våre blir stadig kortere, og ønsket om å forlenge dem på en mer miljøvennlig måte stadig blir større. Her kan du enkelt finne fram til forskning og informasjon om miljøvennlig snøproduksjon, lagring, bevaring og preparering av snø, forteller Erik Røste, styreleder for prosjektet «Snow for the Future» og president i Norges Skiforbund.

Les mer på en av disse sidene, eller gå direkte til snøkompetanse.no:

Verdens første digitale snø-guide lanseres i dag - skiforbundet.no (publisert 09.09.2020)

Verdens første digitale snø-guide lanseres i dag - skiskyting.no (publisert 09.09.2020)

Banebrytende: Verdens første digitale snøguide lanseres i dag - idrettsforbundet.no (publisert 09.09.2020)

Nå starter byggingen av velodromen i Asker

I september starter byggingen av Velodromen i Asker, som skal stå ferdig i 2022. Det skriver Norges Cykleforbund om på sine nettsider.

- Dette er en merkedag for norsk sykling. Velodromen i Asker betyr et kjempeløft for sykkelsporten på Østlandsområdet. Sammen med velodromen som åpner på Sola i Rogaland i januar 2021 og utendørsvelodromen som er under bygging i Levanger, gir dette helt nye muligheter for rekruttering og sportslig utvikling, sier Jan-Oddvar Sørnes, president i Norges Cykleforbund.

Les mer på forbundets nettsider:

Velodromen i Asker er klar for realisering - sykling.no (publisert 09.09.2020) - ikke lengre tilgjengelig.

Du kan lese om velodromen her:

Bygging av Asker-velodromen i gang - sykling.no

Helårsanlegget Fredrikstad Skiarena

Norges Skiforbund skriver på sine nettsider om Fredrikstad Skiarena, som denne uken åpnet. Her finner man rulleskianlegg, snøproduksjon og skileikområde, og fremover håper man på å komplettere anlegget med blant annet arenabygg. Les mer på Norges Skiforbunds nettsider:

Åpnet Fredrikstad Skiarena - skiforbundet.no (publisert 10.09.2020)