Illustrasjonsbilde sandbane
Anleggstype

Sandbane

Du finner her nyttige linker til og informasjon om sandbaner brukt for eksempel til beach-håndball, sandvolleyball og beach-fotball.

Om sandbaner

Beach-håndball

Beach-håndball setter litt andre krav til spilleren enn innendørs håndball. Fordi ballen går så hurtig, må spilleren være god både taktisk og teknisk ettersom det ikke er mulig å stusse ballen i sanden. En beach-håndballbane måler 12 x 27 meter (18 x 33 meter inklusive sikkerhetssone og innbytterområde). Se også Banemål og tekniske krav herunder.

Beach-fotball

Beach-fotballbanen er 26-28 meter bred og 35-37 meter lang. Målburene er noe mindre enn i tradisjonell fotball, 2,2 meter i høyde og 5,5 meter i bredde. Se også Banemål og krav lengre ned på siden.

Sandvolleyball

Sandvolleyball, eller beach volleyball, spilles på en bane med størrelse 8 x 16 meter (nærmiljøanlegg min. 7 x min. 15 meter).

I nærmiljøanlegg er det ønskelig med minst én og gjerne to baner. For anlegg til organisert aktivitet er minimum tre baner anbefalt. Dette av hensyn til bruken av banene og tilrettelegging for aktiviteter.

Netthøyden skiller seg i konkurranser for damer og herrer; 2,24 meter respektive 2,43 meter. Ulike aldersklasser har ulike netthøyder.

Se også Banemål og tekniske krav herunder.

Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund organiserer beachfotball i Norge. Dersom du ønsker mer informasjon om beach-fotballbaner eller beach-fotball, anbefaler vi at du kontakter Norges Fotballforbund.