Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 33 - 2022

Nyheter fra Norges Rytterforbund, Norges Skiforbund, Norges Squashforbund, Norges Fotballforbund, Norges Gymnastikk- og Turnforbund, Norges Orienteringsforbund og Norges Cricketforbund

Det har skjedd mye i idretts-Norge de første ukene i august. I denne ukens anleggsnytt kan du blant annet lese om nye rulleskiløyper i Gjerstad og Grong, interactive squash på Åsane Arena og mye mer!

Gjelsten Stipendet for utvikling av norsk ryttersport

Det er nå mulig å søke om Gjelsten Stipendet for 2022, med søknadsfrist 15. oktober 2022. Gjelsten Stipendet har som formål å utvikle og øke interessen for norsk ryttersport og bidra til at norske rideklubber styrkes. Det er primært klubber tilknyttet Norges Rytterforbund som kan motta stipendet, samt lag, foreninger og selskap som er med på å fremme ryttersporten. Tiltakene/prosjektene skal ha varig verdi, og kan blant annet være relatert til anlegg

Søk på Gjelsten Stipendet nå - rytter.no (publisert 16.08.2022)

Webinar om energikostander i skianlegg

Norges Skiforbund inviterer til miniseminar om energikostnader i skianlegg 15. september, i samarbeid med Norske alpinanlegg.

Webinar om energikostnader i skianlegg - skiforbundet.no (publisert 05.08.2022)

Vestølheia skianlegg er klar til bruk

Gjerstad IL har fått et splitter nytt helårsanlegg med 2,5km lang lysløype og 1,7km asfaltert rulleskiløype ved Vestølheia skianlegg. 

Ny rulleskiløype i Gjerstad - skiforbundet.no (publisert 12.08.2022)

Nytt rulleskianlegg i Grong

Namdalens første rulleskiløype er nå åpnet ved Bjørgan skianlegg, ca. en mil utenfor Grong sentrum. Løypa er to kilometer lang, og har som formål å sørge for gode og trygge treningsforhold.

Rulleskianlegg i Grong åpnet - skiforbundet.no (publisert 10.08.2022)

Interactive squash i Åsane Arena

Åsane arena har etablert interactive squash på en av sine baner. Dette er en interaktiv spillform som kombinerer squash og teknologiske nyvinninger, og som legger til rette for ulike spill, ferdighetstrening og videoanalyse.

Interactive Squash på full fart inn i Åsane Arena - squash.no (publisert 12.08.2022)

Oppfølging av Forurensingsforskriften 23A og NFFs miljømentorordning

Statsforvaltere i landets kommuner er i gang med oppfølgingen av Forurensingsforskriften (§23A) som tredde i kraft i 2021, og har begynt å besøke anlegg. NFF har i den anledning publisert tre saker for å bistå eiere og driftere. På fotballforbundet sine nettsider kan du nå lese mer om NFFs miljømentorordning og hva statsforvalter ser etter.

Besøk fra statsforvalter: Dette må klubbene ha på plass - fotball.no (publisert 09.08.2022)

Miljømentorordningen - fotball.no (publisert 09.08.2022)

Miljømentorordningen: Hva, hvordan og hvorfor? - fotball.no (publisert 09.08.2022)

7,8 mill. i gave til apparatpakker til breddeaktivitet for barn og ungdom.

Norges Gymnastikk- og Turnforbund (NGTF) har mottatt 7,8 mill. i gave fra Sparebankstiftelsen DNB. Pengene skal brukes til apparatpakker som vil kunne passe i både basishaller og idrettshaller, og klubbene vil om kort tid kunne søke om tildeling av apparatpakke.

7,8 mill. i gave fra Sparebankstiftelsen DNB! - gymogturn.no (publisert 18.08.2022)

Orienteringsaktivitet i nærmiljøet

Orienteringsforbundet har fått 6 millioner i gave av Sparebankstiftelsen DNB for å videreføre og videreutvikle prosjektet «Orientering – kart i skole og fritid». Prosjektet vil videreføres i en ny tre års periode gjennom prosjektet «Orienteringsaktivitet i nærmiljøet». Orienteringsforbundet inviterer i den anledning klubbene til å delta i en spørreundersøkelse for å få klubbenes innspill til hvordan man kan bidra til økt rekruttering til idretten.

Bidra til kursen videre for "Orienteringsaktivitet i nærmiljøet" 2022-2025! - orientering.no (publisert 11.08.2022)

Boundry rope winder på Ekeberg og Stubberudmyra

Boundry rope og rope winders er nå tilgjengelig på cricketbanene Ekeberg 1 og 3, samt på Stubberudmyra. Dette redskapet gjør bruk og oppbevaring mye enklere for lagene. For å sikre god bruk av redskapet kan du på Cricketforbundet sine nettsider lese om retningslinjer for bruk av boundry rope winder.

Boundry rope og rope winder - cricketforbundet.no