Illustrasjonsbilde skispor
Anleggstype

Langrennsanlegg

Her finner du informasjon om langrennsanlegg.

Om langrennsanlegg

Langrenn

Moderne langrenn består av mange forskjellige øvelser: Vanlig individuell start, fellesstart, jaktstart, stafett, sprint. Et moderne langrennsanlegg må være tilpasset dette øvelsesprogrammet. Langrenn omfatter også mange grupper, barn, ungdom, junior, seniorløpere, aktive konkurranseløpere, turløpere, mosjonister, funksjonshemmede og andre. Et godt anlegg bør ha løyper som er egnet for alle grupper.

Ønsker du å lese mer om langrenn og langrennsanlegg, gå inn på Norges Skiforbunds Anleggsweb: Langrenn

Langrennscross

Langrennscross er en inspirerende trenings- og konkurranseform for barn og unge. Løyper og arena fylles med teknisk krevende utfordringer. Langrennscross skal være gøy og gjøre “voksenløyper” mer spennende. Det motiverer og inspirerer barn og unge, og skaper et grunnlag for utvikling av tekniske skiferdigheter og skiglede.

En god langrennscrossløype utnytter terrenget i kombinasjon med krevende oppgaver og modeller som legges inn i løypa. 

Ønsker du å lese mer om langrennscross, gå inn på Norges Skiforbunds Anleggsweb: Langrennscross

Rulleskianlegg

Se egen side: Rulleskiløype

Skiskytteranlegg

Se egen side: Skiskytteranlegg

Norges Skiforbund

Langrenn organiseres av Norges Skiforbund (NSF).

NSF skal arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov. Visjonen deres er Mange, gode og glade skiløpere. Gode, tidsriktige og snøsikre skianlegg er en av de viktigste forutsetningene for vekst og utvikling av skiidretten. NSFs formål er å lede norsk skiidrett og arbeide for å utvikle egen aktivitet, organisasjon, økonomi og ansatte, slik at forbundet imøtekommer de krav og utfordringer som Norges Skiforbunds medlemmer, norsk idrett og internasjonal idrett stiller, samt å representere skiidretten internasjonalt (NSFs lov §1).

Anleggsportal

Norges Skiforbund sin anleggsportal finner du her.