Illustrasjonsbilde curling
Anleggstype

Curlinghall

Du vil her finne nyttige linker til nasjonale og internasjonale forbund, veiledere og banemål for curling.

Om curling

Presisjonsidretten curling spilles på is med spesielle steiner.  

Norsk curling er en idrett i stadig vekst, og de siste 5-6 årene har det blitt oppført nye curlinganlegg flere steder i Norge. I dag spilles curling nesten utelukkende i ishaller som er dedikert for curling, men det finnes også flerbruksanlegg.

Les mer om curling på Norges Curlingforbund sine nettsider - Om curling

 

Norges Curlingforbund

Norges Curlingforbund organiserer curling i Norge. Dersom du ønsker å vite mer om curling eller curlinganlegg, anbefaler vi at du tar kontakt med Norges Curlingforbund.

Anleggsplan

Utdrag fra Norges Curlingforbunds anleggspolitisk Plan 2015-2021:

NCF og Anleggsutvalget vil med dette (Anleggspolitisk Plan 2015-2021 red.anm.) som utgangspunkt fortsette å jobbe målrettet for å nå våre strategiske mål om fire eller flere nye 4-baners curlinghaller innen 2021.

NCF og Anleggsutvalget er helt avhengig av de lokale initiativ og ildsjeler. Vi er helt avhengig av at arbeidet med å få etablert nye haller drives og eies lokalt.

Men Anleggsutvalget kan bidra med kompetanse innenfor mange relevante felt som aktiv støtte og kvalitetssikring i prosessen. I tillegg vil den oppdaterte Konsepthall Curling være til stor hjelp.

Det er også en målsetting for NCF og Anleggsutvalget at det finnes aktive lokale klubber der hvor nye haller bygges. Dette er viktig for å sikre at idretten får bruksrettigheter med gode kriterier for fordeling av brukstid, og med muligheter for at brukstiden økes i takt med klubbens utvikling. Anleggsutvalget vil også her bidra med støtte og råd basert på erfaringer fra tidligere oppførte curlinganlegg.