Illustrasjon av Kuleisen Haugesund Pistol- og curlinghall

Kuleisen

Pistol- og curlinghall bygges i Haugesund

Prislappen for "Kuleisen" er på 42 millioner kroner, ekskl. MVA. Etter planen skal hallen finansieres blant annet av fire millioner kroner fra Kulturdepartementets anleggspolitiske program (i tillegg til ordinære spillemidler), kommunen, dugnad, crowdfunding og andre sponsormidler.

Artikkelen er mer enn 3 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Curling- og skytebaner over to etasjer

Første etasje skal inneholde skytebaner og i andre etasje skal det være fire curlingbaner. I tillegg skal anlegget inneholde klubblokaler, sosiale rom, garderober og publikumsarealer.

Skytedelen vil ha både 50- og 25-metersbaner. I tillegg vil en dreibar vegg gjøre det mulig å tilrettelegge for flere typer skyting og distanser på samme tid. Luft og lysforhold skal også kunne endres etter type skyteøvelse. Curlingbanene vil fryses ned to og to.

 

En møteplass for alle

Fra kuleisen.no:

"Fokus er at hallen skal bli en møteplass for ALLE – fungere som et naturlig møtested for utøvere og andre i idrettsparken i Haugesund. Både pistol skyting og curling kan defineres som konsentrasjons sport. Dette kan i de aller fleste tilfeller være et godt supplement til fotball, håndball, turn, svømming etc. for bedre resultat. Curling og/eller skyting kan være med å utvikle balanse, konsentrasjon, presisjon, mental styrke, samarbeidsevne og taktiske egenskaper til nytte i skole, idrett, arbeid og på annet vis."

Finn info om Haugesund Pistol- og curlinghall på nettsiden til Haugesund Pistolklubb og les om prosessen bak pistol- og curlinghallen på Karmøynytt (tdligere Hnytt).