Steigen allhus, kampsportsalen
Steigen allhus, kampsportsalen

Steigen allhus

Fleridrettsanlegg med kampidrett

Da NM i Taekwondo 2009 ble arrangert i Bodø av en klubb fra Steigen, skjønte kommunen at de måtte gjøre noe med fasilitetene til kampsporten. Dette resulterte i at Steigen kommune og Steigen taekwondo-klubb begynte et fruktbart samarbeid som resulterte i et dedikert og moderne Taekwondo-anlegg i kommunen. Anlegget er anbefalt som forbildeanlegg av Norges Kampsportforbund.

Bakgrunn

Det ble en del oppmerksomhet rundt klubben fra Steigen, da de i 2009 måtte arrangere NM i Bodø. Dette resulterte i at Steigen kommune ble oppmerksomme på behovet for egne lokaler i Steigen. Kommunen og klubben begynte i 2009 å samarbeide rundt kartlegging av muligheter.

Anlegget

Steigen Allhus er bygget i stål og inneholder følgende:

  • 1 etg. inneholder en idrettshall på 1200 m2, pluss en skoledel, ungdomsklubb, kafé, kjøkken og garderober.
  • 2 etg. inneholder rom for kampsport, dans, trimrom og skytebane.

Kampsportsalen inneholder to Taekwondokampflater 12 x 20 meter.

Anlegget har mattelagt gulv, brukerstyrt ventilasjon som øker etter mengden av CO2 i luften, 16 meter speilvegg, lydanlegg, prosjektor til bruk på PSS (elektronisk poengsystem). Klubben har mye eget utstyr, som puter og pads.

Det er et kontor i tillegg til lokalet som klubben bruker. Videre er det et lager tilknyttet på 12 kvm. Anlegget har en del material for styrketrening samt sandsekker montert i taket. 

Økonomi

Byggekostnad var 42,9 MNOK inkl MVA totalt. Samlet ble det søkt om 13 millioner i spillemidler (hvorav 840 000 til kampsportssalen).

Drift

Klubben ivaretar selv renhold i lokalene. Ellers driftes anlegget av driftleder som er ansatt i Steigen allhus.

Lokalisering og flerbruk

Anlegget er lokalisert sammen med en skole og en ungdomsklubb. Dette er med på å synliggjøre idretten i ungdomsmiljøet og bidrar til rekrutteringen.

Anlegget brukes av og til også av andre grupper, som styrketrening og dans, men kampsportmattene er permanente - noe som er svært viktig for klubben da de ikke må bruke tid på å legge ut gulv for hver trening.