Ikon fekting

Tilrettelegg for fekting

Du trenger ikke å bygge et spesialanlegg for å tilrettelegge for fekteidretten. Norges Fekteforbund har sammen med Gode idrettsanlegg laget denne oversikten over hvordan man kan tilrettelegge for fekting.

Hvor kan man trene fekting?

Lavere tak ikke et problem

Fekteklubbene leier som regel plass i idrettshaller eller aktivitetssaler, og de har muligheten til å trene under skråtak eller lavere tak enn andre idretter. Gulvet skal gjerne ha svikt, som for eksempel parkett, men det finnes også andre sportsgulv som fungerer for fekting.

Pisten

Aktivitetsflaten kalles pist, og måler 1,5-2 meter i bredde og 14 meter i lengde. Man bruker spesielle matter som leder strøm. Du kan lese mer om pisten i veilederen:


Både under trening og i konkurransefekting benyttes elektriske støtmarkeringsapparater for å avgjøre hvem som treffer først. Det bør av den grunn være ett strømuttak i nærheten, f.eks bak en av kortsidene på hver fektepist.

I Speilsalen i Larsgårdshallen har man tilrettelagt for fekting, blant annet ved å ha uttak for kroppsledningene i hver kortende av pistene (se bildet under).

Se også anleggstype: kampidrettsanlegg.

Uttak for kroppsledningene i fekting
Uttak for kroppsledning.