Illustrasjonsbilde av fekting
Anleggstype

Fektehall

Her finner du informasjon om fektehall og tilrettelegging for fekting.

Se også Anleggstype Kampidrettsanlegg.

Om fekting

Konkurranseområdet i fekting kalles pist, og er 1,5-2 meter bredt og 14 meter langt, og består i praksis av et finvevd teppe av kobbertråd eller et annet egnet materiale. Pisten deles på midten av en tverrlinje. To meter fra tverrlinjen er det på begge sider en gardlinje, hvor fekterne har sin utgangsstilling ved kampstart og treff. Pistens overflate er elektrisk ledende, slik at treff på denne ikke blir registrert.

Både under trening og i konkurransefekting benyttes elektriske støtmarkeringsapparater for å avgjøre hvem som treffer først. Det bør av den grunn være ett strømuttak i nærheten, f.eks bak en av kortsidene på hver fektepist.

Norges Fekteforbund

Fekting er en relativt liten sport i Norge, men større i mange europeiske land, og er utbredt i alle verdensdeler.

Norges Fekteforbund (NF) bistår med rådgivning rettet mot klubber og initiativtagere til nye anlegg. Når en klubb planlegger en oppgradering av eksisterende baner eller vurderer å starte et utviklingsprosjekt, anbefales det at man tar kontakt med NF for å trekke veksler på den kompetansen og de erfaringene som administrasjonen og andre klubber har på områder som vurdering av ulike alternativer, prosjektering, finansiering, anbudskonkurranser og valg av entreprenører, mv.

Norges Fekteforbunds hjemmeside