KG2021 logo

Forvaltning og drift av kunstgressflater satt i system

Aktuelt fra prosjektet KG2021

Gjennom prosjektet KG2021 – et prosjekt om framtidens kunstgressflater, er det avdekket et stort behov for systematisering av informasjon knyttet til forvaltning og drift av kunstgressflater.

Artikkelen er mer enn 3 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TeBe Sport er industriell partner i KG2021, og de har utviklet DRIVE, et system for drift og vedlikehold av idrettsanlegg. NTNU SIAT har inngått avtale med TeBe Sport om å ta DRIVE i bruk for seks pilotbaner som er bygget i KG2021.

Målsettingen er at anleggseier, NTNU SIAT og TeBe Sport skal bruke pilotbanene til å dokumentere hva slags verktøy, intervaller og arbeidsmetodikk som gir best effekt for pilotbanene, men også å få erfaring med bruk av DRIVE for denne spesielle anleggstypen.

For KG2021 er dokumentasjon av drift avgjørende for å analysere egenskaper til ulike kunstgressmaterialer og systemer. Pilotprosjektet vil introdusere DRIVE for tre leverandører og seks kommuner/idrettslag som deltar i prosjektet, og det forventes følgelig at det vil bli en effektiv erfaringsutveksling gjennom prosjektperioden.

Illustrasjonsbilde Drive
Slik kan systemet se ut på din datamaskin.

Mer informasjon om DRIVE finner man på leverandøren TeBes hjemmeside.