Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 28 - 2022

Sommeren ble innledet med mye anleggsnytt fra særforbundene!

Denne ukens anleggsnytt kan du blant annet lese om utfordringer på Notodden, verdensmesterne som åpnet nytt volleyballanlegg, status for VM-anlegget i Granåsen og om et åpent brev til Miljødirektoratet. Nyheter fra Norges Luftsportforbund, Norges Orienteringsforbund, Norges Skiforbund, Norges Volleyballforbund, Norges Fortballforbund og Norges Friidrettsforbund.

Utfordringer for luftsportutøvere på Notodden

En utvidelse av det kontrollerte luftrommet Farris TMA skaper hodebry for Norges Luftsportforbund, og de har håp om å komme fram til nye løsninger som kan skape mindre problemer for luftsportutøverne.

Ny TMA-sektor over Notodden flyplass - nlf.no (publisert 04.07.2022)

 

Fornyet støtte til skoleprosjekt 

I prosjektet som startet opp i 2020 ønsker Norsk Orienteringsforbund å gi barneskoler bedre muligheter for lærerik orienteringsaktivitet gjennom kart, aktivitetsmateriell og nettressurser. På plattformen www.skoleorientering.no finnes det nå over 1000 kart, og den oppdateres jevnlig med nye kart. I tillegg vil det gå til kurs i karttegning for unge og orienteringskurs for lærere.

Sparebankstiftelsen DNB støtter vårt skoleprosjekt i tre nye år! - orientering.no (publisert 05.07.2022)

 

Gratis webinar om tilskudd

Norges skiforbund inviterer til bransjeorganisasjonen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner sitt webinar om tilskuddsordninger. Webinaret er gratis og gjennomføres 8. september.

Webinar om tilskudd - skiforbundet.no (publisert 01.07.2022)

 

Nye Granåsen idrettspark tar form

Det nye anlegget i Granåsen skal benyttes til prøve-VM i 2024 og VM i 2025, men det vil være klart for hopping allerede i vinter. Norges skiforbund linker til Trondheims kommunes sak om status på byggingen av hoppanlegget i nye Granåsen idrettspark:

Første prøvehopp over nyttår - skiforbundet.no (publisert 06.07.2022)

 

Sørum og Mol åpnet volleyballanlegg i Farsund

Det var en verdig åpning av det nye volleyballanlegget i Farsund der de ferske verdensmesterne Christian Sørum og Anders Mol åpnet anlegget.

Nybakte verdensmestere åpnet nytt anlegg i Farsund - volleyball.no (publisert 01.07.2022)

 

NFF ønsker støtte for mer bærekraftige kunstgressbaner

I åpent brev til Miljødirektoratet ber Norges Fotballforbund om å etablere økonomiske støtteordninger for å gjøre arbeidet for mer miljøvennlige kunstgressbane enklere for klubbene. Norges Fotballforbund ønsker bedre løsninger for tilsyn av kunstgressbaner og støtte til materiell som behøves for å følge kravene til Forurensningsforskriften.  

Ber om økonomiske støtteordninger til klubbene - fotball.no (publisert 06.07.2022)

 

Norsk løypemåler med A-sertifisering for gateløp

Norges Friidrettsforbund melder om at Norge har fått sin første A-løypemåler. I gateløpene som blir kontrollmålt av en A-sertifisert løypemåler kan det sankes rankingpoeng, settes verdensrekorder og brukes som kvalifiseringsløp. Dette gir en mulighet til å øke kvaliteten på norske gateløp og gjøre de mer attraktive for løpere både innenlands og utenlands.

Norge har fått sin først internasjonale A-løypemåler - friidrett.no (publisert 07.07.2022)