Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 37 - 2023

Nyheter fra Gymnastikk- og turnforbundet, Skøyteforbundet, Skiforbundet, Luftsportforbundet, Friidrettsforbundet, Padleforbundet og Cykleforbundet.

Denne ukas anleggsnytt er ekstra fyldig, med ny turnhall i Søgne det store høydepunktet. I tillegg lyser Cykleforbundet ut spennende stillinger ved velodromen i Asker og Skøyteforbundet har satt ned et nytt anleggsutvalg. Ta en titt på alt som skjer!

Ny turnhall i Søgne: "Vi er fornøyde med absolutt alt i den nye hallen!"

Søgne Turnforening har fått ny og flott basishall for turn. Selv om hallen har vært i bruk siden nyttår, fant den offisielle åpningen sted først den 26. august. Seansen vakte stor oppsikt i lokalmiljøet. Hallen har vært et kjærkomment tilskudd til turnmiljøet i Søgne og Kristiansand, og under den offisielle åpningen av hallen myldret det av barn og unge i alle aldre. 

Daglig leder i Søgne Turnforening, Heidi Ingebrigtsen, er strålende fornøyd med hallen, som er utforma i tett samråd med kommunen og entreprenør. 

– Vi er fornøyde med absolutt alt i den nye hallen! Vi har også klart å rekruttere nye trenere og vi merker at trenerne nå er veldig motiverte til å delta på kurs, uttaler hun til forbundet i forbindelse med åpninga.

Les mer om hallen på turnforbundets sider:

Sjekk den nye hallen i Søgne! - gymogturn.no (publisert 5.9.2023)

Bilde fra åpningsdagen av Søgne Turnhall, der instruktører og daglig leder Heidi Ingebrigtsen smiler mot kamera.
FORNØYDE: Det var mange som kunne smile under åpningsdagen av turnhallen i Søgne. Her ved trenere og ansatte i Søgne Turnforening. Fra venstre Tuva Reisvaag, Malin Stubstad, Lisa Himberg, Karoline Bakke og daglig leder Heidi Ingebrigtsen. Foto: Søgne Turnforening

Nytt anleggsutvalg i Skøyteforbundet

Norges Skøyteforbund har oppnevnt et nytt anleggsutvalg for perioden 2023-2025. Utvalget ledes av Frode Bøhm fra Stavanger og Sandnes Skøyteklubb, og han har fått med seg en engasjert og kompetent gruppe. Gjengen har allerede hatt sitt første møte: I starten av september diskuterte de utvalgets mandat, strategi og arbeidsfordeling. 

Mer info om anleggsutvalget, og hva de tidligere har jobbet med, finnes på forbundets nettsider:

Nytt anleggsutvalg - skoytefobundet.no (publisert 11.9.2023)

Bli en racer på å søke spillemidler!

Hvilke krav stilles til en søknad om spillemidler? Hvordan definere behov og bærekraftsprioriteringer? Hvordan bør du utforme søknaden for å få mest mulig av den ønskede summen innvilget? Bli med på kurs om spillemiddelordninga! 

Kurset arrangeres av Bad, Park og Idrett, som har fått med seg Viken og Vestland fylkeskommuner, der begge skal dele aspekter som legges til grunn for utdeling av spillemidler i sine regioner. 

Arrangementet finner sted 27. september fra 09.00 til 10.30 over Teams. 

Skiforbundet er ett av særforbundene som fronter kurset, og mer info kan finnes på deres sider:

Velkommen til frokostwebinar! - skiforbundet.no (publisert 1.9.2023)

Mer info finnes også hos arrangør Bad, Park og Idrett:

Frokostwebinar: kunsten å søke spillemidler - badparkidrett.no

Flyr du modellfly? Dette er reglene som gjelder

Modellflyvere tilsluttet Norges Luftsportforbund (NFL) har ingen fast høydebegrensning, men det betyr ikke at de kan fly så høyt de vil overalt. For å bevare rettigheten til å fly fritt er det avgjørende av alle medlemmer vet hvilke begrensninger som gjelder, og tar ansvar for å etterleve reglene. 

For å sikre at modellflyverne er tilstrekkelig informert, har NFL lagt ut en oppdatert oversikt over begrensingene som foreligger. 

Hvor høyt kan jeg fly med modellfly? - nfl.no (publisert 6.9.2023)

Bli med på innspurten av Strandryddeuka

I uke 37 arrangeres Strandryddeuka, en uke der klubber og organisasjoner tar et krafttak for en ryddig strandsone. Selv om uka er godt i gang, er det fortsatt mulig å slenge seg med på det gode arbeidet, enten som medlem av et idrettslag eller som privatperson. 

Sjekk hvordan du kan engasjere deg via Friidrettsforbundets nettsider:

Hvordan kan idretten bli med på Strandryddeuka? - friidrett.no (publisert 1.9.2023)

Også padleforbundet skriver om Strandryddeuka: Strandryddeuka - padling.no (publisert 30.8.2023)

Lyst på en annerledes jobb? Velodromen i Asker søker flinke folk

Etter flere år med forsinkelser er det lys i enden av tunnelen: Den nye velodromen i Asker nærmer seg åpning, og nå skal den fylles med aktivitet. Norges Cykleforbund og deres datterselskap Kompetansesenter AS søker nå etter en leder og instruktør for driften av hallen, samt koordinering av aktivitet og konkurransevirksomhet.

Mer info om stillingene finnes via lenkene under. Lederstillingen har søknadsfrist 22. september, mens stillingen som instruktør behandles fortløpende. 

Leder for velodromen i Asker søkes - sykling.no (publisert 31.8.2023)

Instruktører til velodromen i Asker søkes - sykling.no (publisert 5.9.2023)