Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 35 - 2023

Nyheter fra Norges Dykkerforbund, Norges Golfforbund, Norges Padleforbund, Norges Skiforbund og Norges Motorsportforbund

I denne ukens anleggsnytt kan du lese at Dykkepedia er tilbake, kurs for greenkeepers og at en ny padlehuk er innviet - i tillegg til tre spennende nyheter fra Skiforbundet, samt storsatsing på Rudskogen. God lesing!

Dykkepedia er tilbake!

Etter en periode med nedetid er Dykkeforbundets eget leksikon, Dykkepedia, endelig tilbake i drift. Her kan dykkere både dele og finne masse nyttig informasjon. Blant nyttige funksjonaliteter er et dykkekart, hvor ulike mål for dykking, f.eks. vrak, er plottet i kart. 

Les mer om gjenåpningen av Dykkepedia i Dykkeforbundets nyhetssak Dykkepedia er tilbake! (publisert 23.08.2023).

Golfforbundet inviterer til videregående greenkeeperutdanning

Gode anlegg er sentralt for utøvelsen av golf som idrett. Golfforbundet har derfor egne kurs for greenkeepers, for å utdanne dyktige greenkeepers til anlegg i hele landet. Nå er påmelding for neste videregåendekurs åpnet, med påmeldingsfrist 1. oktober. 

Les mer om kurset på Golfforbundets hjemmeside (publisert 24.08.2023).

Ny padlehuk innviet

Torsdag 10. august innviet Fredrikstad og Sarpsborg kajakklubb (FROSK) den nye padlehuken på Risholmen mellom Kjøkøy og Hvaler. 44 padlere deltok på padleturen, og klubben satte dermed preg på skjærgården dette torsdagsettermiddagen. Padlehuken er finansiert av Sparebankstiftelsen DNB, og inngår i prosjektet Ro- og Padleled Oslofjorden

Les mer om åpningen på padling.no (publisert 18.08.2023).

VM-løypene høster skryt

De nye langrennsløypene i Granåsen som skal brukes til ski-VM i 2025 ble nettopp ferdigstilt, og ble brukt under årets utgave av Toppidrettsveka. Blant utøverne sitter lovordene løst: Verdensstjerner bruker begreper som "verdensklassenivå" og "skimekka" i sine omtaler. Det er bare å begynne å glede seg til ski-VM 202!

Les mer om løypene og utøvernes ros på Skiforbundets nettside (publisert 25.08.2023).

Skiforbundet arrangerer Løypeseminaret 2023 6.–8. november

Løypeseminaret til Skiforbundet arrangeres på Beitostølen 6.–8. november. Tradisjonen tro bys det på tips, triks, nyheter og gode historier. 

Les mer og meld deg på via Skiforbundets nyhetssak Klart for Løypeseminaret 2023 (publisert 22.08.2023). 

Skipresidenten strålende fornøyd med VM-løypene

Skipresident Tove Moe Dyrhaug kom rett fra Arendalsuka til Toppidrettsveka i Granåsen. Hun uttrykte stor begeistring over anlegget, samtidig som hun understrekte anleggets viktighet for bredde og rekruttering. Hun er tydelig på at breddeidretten er det aller viktigste. 

Les hele intervjuet med Tove Moe Dyrhaug på Skiforbundets hjemmeside (publisert 28.08.2023).

Rudskogen investerer 160 millioner 

Rudskogen Motorsenter vil bli blant de beste motorsportanleggene i Europa ved å investere 160 millioner kroner. Dette er nesten det dobbelte av motorsenterets omsetning, og sier sitt om ambisjonsnivået. De første nybyggene åpner allerede i forbindelse med Gatebil  1.–4. september.

Les mer om satsingen og hva nytt som bygges på Boom.no (publisert 29.08.2023).