Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 23 - 2023

Nyheter fra Brettforbundet, Norges Golfforbund, Norges Rytterforbund, og Norges Skiforbund

To nye skateparkprosjekter, forsking på vinterdekking av golfbaner, tilskudd til bygging av ridebane og to spennende nyheter fra Skiforbundet. Dette er noe av det du kan lese om i ukas anleggsnytt!

HOAX-parken og ny trerampe på Hundvåg

Hundvåg, en øy og bydel i Stavanger, har gjennom flere år hatt gleden av å ha en skatepark for skatere i området. Dessverre har tiden satt sitt preg på parken, der den de siste årene har vært svært sliten, med stort behov for rehabilitering. Etter at den unge skateren Aron Rygh-Ramstad tok saken i egne hender, der han oppsøkte Kommunebydelsutvalget på Hundvåg for å fremme behovet for en ny og forbedret skatepark på øya, har engasjementet skutt fart. Nå er håpet at rehabilitering starter allerede innen utgangen av året, godt hjulpet av over 500 000 kr i innsamlede midler. 

Du kan lese mer om hele prosessen via Brettforbundets sider: 

HOAX-parken og ny trerampe på Hundvåg - brettforbundet.no (publisert 2.6.2023)

Fredrikstad rullebrettklubb med ny minirampe

Denne sommeren blir det full fart i og rundt Fredrikstad rullebrettklubb! Klubben har nemlig satt i gang med å bygge en helt ny minirampe, der denne skal være ferdig allerede i juni. 

Det er klubben selv som står for bygging av rampa, der de har søkt midler fra kommunen og Sparebankstiftelsen for å kunne gjøre noe positivt for lokalsamfunnet på Lisleby. 

Mer om prosjektet, samt sosiale tiltak som også skal settes i gang, kan leses om på Brettforbundets sider: 

Ny miniramp, sommerskate og Norgescup i Fredrikstad rullebrettklubb! Brettforbundet.no (publisert 30.5.2023)

Vinterdekking av greener: Hva er resultatet så langt?

Å drive golfanlegg i et værhardt land som Norge er krevende, særlig når det kommer til å opprettholde god kvalitet på utslagssteder, green og generell standard på banen. Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) har sett på problematikken, og nettopp publisert en artikkel om temaet. De har sett på muligheten for å vinterdekke greenene, og forsøkt å besvare problemstillingen: Kan tildekking med plast redusere vinterskader på golfbanen?

Mer om forskingen, samt selve artikkelen fra forskermiljøet, kan leses på Golfforbundets sider:

Vinterdekking av greener: hva er resultatet så langt? Golfforbundet.no (publisert 31.5.2023)

Søk om støtte til å lage en Agria Naturbane

Rytterforbundet gjentar suksessen og vil sammen med Agria Dyreforsikring dele ut totalt 120 000 kroner til tre rideklubber i tilskudd til å lage en Agria Naturbane. 

Alle rideklubber tilsluttet Norges Rytterforbund er velkomne til å søke. Klubbene som mottar støtte vil offentliggjøres under Agria Oslo Horse Show i oktober. Søknadsfrist: 1. september 2023.

Les mer om Agria Naturbane, samt søknadsprosessen via Rytterforbundets nettsider:

Nå kan du søke om støtte til å lage en Agria Naturbane - rytter.no (publisert 1.6.2023)

Skiforbundet fornøyd med styrket anleggspolitisk arbeid

Mellom 2. og 4. juni ble Idrettstinget 2023 arrangert i Bergen, hvor anleggsarbeid var et av de mange temaene som ble diskutert. For Skiforbundet er det svært viktig at det satses hardt på gode anlegg, særlig i en tid der klimaendringene gjør snøforholdene stadig mer usikre. Derfor er det svært gledelig at anleggspolitisk arbeid ble trukket fram som et av NIFs hovedsatsningspunkter framover:

– Vi er spesielt glade for at tinget så tydelig signaliserer at styrking av det anleggspolitiske arbeidet skal være blant de viktigste satsingsområdene for organisasjonen i tiden framover, forteller visepresident i Norges Skiforbund, Aage Schaanning.

Les mer om saken hos Skiforbundet:

Fornøyd med styrking av anleggsarbeidet - skiforbundet.no (publisert 4.5.2023)

Vurderer din klubb å kjøpe løypemaskin? Velg riktig organiseringsmodell!

Løypemaskin er en stor investering for enhver klubb, så av den grunn kan det være lurt å ta en ekstra titt på hvilken organiseringsmodell av kjøpet som vil være mest hensiktsmessig. Er det lurt å kjøpe og eie maskinen i klubben, bør det opprettes et AS med løypekjøring som «kommersielt» formål, eller lønner det seg at kommunen kjøper maskinene?

Under løypeseminaret på Beitostølen november 2022 gikk skiforbundet gjennom ulike organisasjonsmodeller ved kjøp av løypemaskiner, slik at det blir enklere for klubbene å ta det rette valget. 

Les mer om teamet på Skiforbundets nettsider:

Velg riktig organiseringsmodell ved kjøp av løypemaskiner - Skiforbundet.no (publisert 1.6.2023)