Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 21 - 2023

Mange spennende anleggsnyheter fra særforbundene

Det har sjeldent vært flere anleggsnyheter enn denne uka, med nyheter om alt fra billig bordtennisutstyr til nytt motorsportsanlegg på Skaun. Her er det mye å kose seg med: Hele seks særforbund har anleggsnytt å rapportere om.

Behov for oppgradering av bordtennisanlegget? Da kan du slå til her!

Tidligere i vår ble veteran-EM i bordtennis arrangert i Norge, og i den forbindelse ble det kjøpt inn mye utstyr som nå selges billig til norske bordtennisklubber. 

Følgende utstyr selges:

  • Bord – Stiga Expert VM kr 6499,–
  • Nett – Premium VM kr 299,–
  • Dommertavle (stor) kr 449,–
  • Dommerbord kr 349,–
  • Barrikader (svarte) kr 399,–
  • Håndkleholdere kr 99,–

For mer informasjon om utstyret, samt hvordan foreta kjøp, kan du besøke bordtennisforbundets nettsider:

Salg av utstyr etter Veteran EM 2023 - bordtennis.no (publisert 21.5.2023)

Et anleggsløft som forplikter

Kulturdepartementet opplyste nylig om at 3,4 milliarder kroner av Norsk Tippings overskudd fordeles til idrettsformål. Det utgjør omtrent 15 prosent av det idrettslag, kommuner, fylkeskommuner og staten i sum bruker på tilrettelegging for idrett, og om man tar verdien av alle dugnadstimer med i regnestykket, utgjør spillemidlene i underkant av 10 prosent. Det mener en rekke presidenter i store særforbund at er for lite. Av den grunn har de samlet skrevet en kronikk publisert i hos flere store mediehus. 

Kronikken er underskrevet idrettspresident Berit Kjøll, svømmepresident Cato Bratbakk, volleyballpresident Eirik Sørdahl, håndballpresident Kåre Geir Lio, friidrettspresident Anne Farseth, skøytepresident Mona Adolfsen, ishockeypresident Tage Pettersen, skipresident Tove Dyrhaug, fotballpresident Lise Klaveness, bandypresident Jon Erik Eriksen og basketballpresident Jan Hendrik Parmann.

Selve kronikken kan leses via idrettsforbundets egne nettsider: Et anleggsløft som forplikter - nif.no (publisert 19.5.23)

Luftsportforbundet har gitt innspill til utvalget som skal vurdere framtiden ved Gardermoen 

I et innspill til samferdselsdepartementet argumenterer Norges Luftsportforbund for at utvalget som utreder behovet for tredje rullebane på Gardermoen, ser dette i sammenheng med behov for å finne en permanent løsning for småflytrafikken i Oslo-området.

NLF har gitt innspill til utvalget som skal vurdere fremtidig kapasitet og behov ved Oslo lufthavn, Gardermoen - nlf.no (publisert 11.5.23)

Spennende befaring av det nye motorsportanlegget på Skaun

I år skal NM-veka arrangeres i Trøndelag, der motorsport er lagt til Skaun. Det er ikke noen tilfeldighet, for i disse dager ferdigstilles et helt nytt anlegg her. I den forbindelse var arrangementskomiteen på befaring av anlegget 23. mai. Særlig leder i MK Trondhjem racing, Jørgen Bye, var svært fornøyd med det han kunne vise fram. 

– Hele Norge snakker om det nye motorsportanlegget som nå bygges i Skaun. Anlegget vil bli blant de beste i landet, ja, på mange måter helt unikt, sier leder i MK Trondhjem racing, Jørgen Bye, til Avisa Sør-Trøndelag.

Mer informasjon om både anlegget og bruken under NM-veka finner du på forbundets nettsider:

Spennende befaring på Skaun - nmfsport.no (publisert 23.5.23)

Ny padlehuk på Risholmen

Det blir stadig flere padlehuker i Oslofjorden, der de aller fleste er en del av Ro- og Padleled Oslofjorden. Nå har tilbudet blitt enda bedre, i form av en ny padlehuk på Risholmen.

Risholmen ligger ved vakre Kråkerøy utenfor Fredrikstad, og er en godt kjent perle for lokale padlere. Det naturlige tilgangspunktet er fra Tangen på Kråkerøy, men du kan selvsagt komme padlende fra hvor du vil.

Padelhuk på Risholmen - padling.no (publisert 19.5.23)

Norges Rytterforbund med ny anleggsveileder

Anlegg er en forutsetning for ryttersporten, og gode anlegg gir god aktivitet. Av den grunn har det i lengre tid vært en målsetningen for Rytterforbundet å utarbeide en digital veileder for bygging av rideanlegg. Dette har vært en del av NRYFs handlingsplan 2019-2023, og har vært et samarbeidsprosjekt med Kultur- og likestillingsdepartementet. Nå er den her – til glede og nytte for alle med planer om å bygge, utvide eller rehabilitere. Ta en titt, da vel!

Nå er den digitale anleggsveilederen her - rytter.no (publisert 15.5.23)