Illustrasjonsbilde kunstgress uten innfyll

Råde IL blir en av de første i Norge som tar i bruk en mer miljøvennlig løsning for kunstgress

Nyhet fra Østfold fylkeskommune

Østfold fylkeskommune, i samarbeid med Akershus fylkeskommune, NTNU Senter for idrettsanlegg og teknologi og seks kommuner/idrettslag (blant annet Fredrikstad kommune og Råde IL), er i gang med et forsøksprosjekt for å finne fram til alternative kunstgresstyper, som bare trenger innfyll av sand, eller som klarer seg helt uten innfyll.

Østfold Fylkeskommune skriver på sine nettsider:

Allerede nå i sommer anlegger Råde IL en splitter ny kunstgressbane hvor gummigranulatet erstattes med sandinnfyll. Råde IL, og Fredrikstad kommune, tar dermed på seg ledertrøya i prosessen som skal gi mer miljøvennlige kunstgressbaner i Norge.

Hensikten med å videreføre prosjektet er å teste ut bruk, drift og vedlikehold av noen utvalgte kunstgresstyper uten innfyll, men som også kan ha sand som innfyll.

Fullroser Råde IL som vil komme dette til livs - fylkespolitikerne tar grep for at flere følger etter

- Dette betyr rett og slett at man nå må finne alternative kunstgressløsninger for å få spillemidler i Østfold. Selv om mange mener at det ikke er noe alternativer til det vi har idag, så vet vi at det er feil. Slike løsninger finnes. I Råde rulles det ut et slikt kunstgress om tre uker. Det heier vi på, sier fylkesutvalgsmedlem Andreas Lervik fra Arbeiderpartiet.

(Etter fylkessammanslåingen finner vi ikke igjen nyheten fra Østfold. Vi beklager dette / godeidrettsanlegg.no)