Logo Norges Skiforbund

Nytt rulleskianlegg åpnet på Storelva Skistadion

Nyhet fra Norges Skiforbund

Nå har det 76. rulleskianlegget i Norge åpnet. 2,8 kilometer asfalt er lagt ved Storelva utenfor Tromsø, og det nye helårsanlegget ble akkurat klart til åpningen i starten av september. Dette er et allmennyttig anlegg som skaper en trygg arena for å trene med rulleski rett utenfor Tromsø. Det er Norges Skiforbund som skriver om åpningen på sine sider.

Artikkelen er mer enn 3 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Med åpningen av rulleskiløypa, er anlegget på Kvaløysletta et topp moderne helårsanlegg med lett adkomst for svært mange. Akkurat slik vi ønsker. Det legger til rette for skiaktivitet der hvor folk bor. Skal vi oppfylle et av Norges Skiforbund sine hovedmål om at skiaktivitet skal være et naturlig valg for nordmenn, er det viktig med gode helårsanlegg der hvor folk bor, sier skipresident Erik Røste.

Norges Skiforbund opplever en enorm interesse for bygging av rulleskianlegg. Det er den anleggskategori for ski hvor det er størst aktivitet, noe søknadsmassen på til programsatsingsmidlene fra Kulturdepartementet viser. Departementet satte i 2014 av 28 millioner til ekstra satsing på rulleskianlegg. Rulleskiaktiviteten har eksplodert og det er et stort behov for å flytte rulleskiaktiviteten bort fra trafikkerte veier.

Les hele saken her: Enda et nytt rulleskianlegg (Norges Skiforbund)