Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 45 – 2023

Nyheter fra Orienteringsforbundet, Dykkeforbundet og Skiforbundet

Har du hørt om en slalåmbakke som er like bred som den er lang? Dette er en av sakene du kan lese om i ukas anleggsnytt! I tillegg har Eide IL bygget skilekbakke på rekordtid, Orienteringsforbundet holder nyttig kurs og Dykkeforbundet deler ut midler for ryddedugnad. Les om alt dette i ukas anleggsnytt.

Anleggsbonanza i skiidretten

Norges bredeste slalåmanlegg finner du i sommerbyen Son!

Son Slalåmklubb gjennomførte nylig dugnad for å klargjøre bakken til årets skisesong. Bakken er den eneste slalåmbakken i Norge som er bredere enn den er lang, og er et fantastisk lavterskeltilbud for barn og unge.

Les mer om gjengen bak anlegget, samt den fantastiske rekrutteringsarenaen på forbundets sider! 

Enestående alpinanlegg i sommerbyen Son – Skiforbundet.no (publisert 8.11.2023)

Bilde som viser den brede bakken, som er lagt bredere enn den er lang.
BRED: Son Slalåmklubb har gjort det utrolige: De har laget en slalåmbakke som er bredere enn den er lang – og dermed et fantastisk rekrutteringsanlegg. Bilde fra Skiforbundet. 

Nytt skilekanlegg på «rekordtid»

På det som omtales som rekordtid har det blitt bygd et "nytt og spennende skilekanlegg" i Eide. Skianlegget er et svar på den siste tidens frafall i skigruppa, og har vært ønsket av barn og unge i Eide IL.

Skilekanlegget ligger rett ovenfor lysløypene til klubben, og har både lavvo og gapahuk til sosiale samlinger. 

Les mer om rekordanlegget på forbundets nettsider: Nytt skileikanlegg på «rekordtid» – Skiforbundet.no (publisert 2.11.2023)

Har klubben din rydda strand og fjære? Søk om midler nå!

Er klubben din ferdig med strand- og fjordrydding for i år? Fristen for innrapportering nærmer seg! Husk at denne rapporteringen er avgjørende for at klubben skal få utbetalt sin velfortjente støtte.

Norges Dykkeforbund deler ut midler for å dekke kostnader knyttet til årets ryddedugnader, og trenger derfor informasjon om årets aksjoner for at utbetalinger skal bli riktige.

Søk om midler og les mer via Dykkeforbundets nettsider: Rapporter ryddedugnader nå – få midler tilbake til klubben! (Publisert 29.10.2023)

Webinar: Kurs i georeferering fra Orienteringsforbundet

Norges Orienteringsforbund inviterer turorienteringsarrangører og ansvarlige for kartproduksjon i klubben til et digitalt kurs om georeferering av kart. Orienteringsforbundet oppfordrer alle som har ansvar for o-kartene til klubben til å delta på kurset, og lære om georeferering. Kurset gir mulighet til å utvide kompetanse og forståelse for georeferering av o-kart, og til å oppdatere klubbens kart for å imøtekomme dagens behov.

Kursdetaljer:

Dato: Mandag 13. november

Tid: Kl. 19.30–20.45

Plattform: Google Meet

Påmelding og mer informasjon finner du via Orienteringsforbundets nettsider: Webinar – Georeferering av O-kart for TurO-arrangører–orientering.no (publisert 9.11.2023)