Bordtennisbord i Fokushallen
Bordtenniskamp

Fokushallen

Norges første bordtennishall

Fokus bordtennisklubb, en av landets beste og største klubber i en årrekke, ble etablert i 1962 og etablerte landets første permanente bordtennishall. Uansett nivå og ambisjoner, ønsker klubben å tilrettelegge for at alle skal prestere best mulig ut fra egne forutsetninger. Bordtennishallen er anbefalt som forbildeanlegg av Norges Bordtennisforbund.

Bakgrunn

Klubben har en lang og innholdsrik historie som begynte med bordtennis i kjelleren hjemme hos familien Schierning i 1961. Klubben ble startet i 1962 og i 1965 gikk den videre til lokaler på Karlsrud skole. Men heldigvis var ambisjonene større enn som så. Fokus ville ha Norges første bordtennishall. Hvordan dette skjedde kan ingen fortelle bedre enn tidligere primus motor, formann og hovedtrener for Fokus, Terje Dahl. Han gikk nemlig ut i pressen og etterlyste lokaler for å spille bordtennis. Les videre om historien til Fokushallen på klubbens hjemmesider:

Fokushallens historie

Fokushallen ble åpnet i 1979 og var i full drift helt frem til Høyenhall skole brant i 1997. Fokus startet da med treninger i Ankerhallen i Oslo sentrum. I 2002 ble Fokushallen gjenåpnet etter brannen. Siden den gang har det vært full aktivitet der.

Anlegget

Fokushallen er en del av Høyenhall skole og ligger på Manglerud i Oslo. Hallen har i tillegg til spilleflaten garderober med dusj, lager og eget klubbrom. Hallen er en utbygd blindkjeller under Høyenhall skole på Manglerud. Utgraving og ferdigstillelse på dugnad med økonomisk støtte fra kommunen.