Logo Årets idrettsanlegg 2020

Skattekista er årets idrettsanlegg 2020!

Vinner av BAD, PARK og IDRETT sin kåring

Skattekista i Flesberg kommune er kåret til Årets idrettsanlegg 2020! Anlegget samler både bygd og aktiviteter, for eksempel rulleskianlegg, skolegård, idrettshall, turløyper, skileikområde, parkour og svømmehall.

Artikkelen er mer enn 3 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bilder kan sees på BAD, PARK og IDRETTS Facebookside

Juryens begrunnelse

Årets Idrettsanlegg 2020 tildeles Skattekista i Flesberg kommune! Anlegget har hatt en god, helhetlig plan allerede fra starten av. Juryen er imponert over måten den har blitt utført på. Kommunen har lagt til rette for at innbyggerne kunne bidra til bygging av anlegget gjennom dugnad. Mange innbyggere har stilt opp, noe som skaper et unikt eierskap til prosjektet.

Idrettsanlegget har en god knutepunktfunksjon, som samler både bygd og aktiviteter, for eksempel rulleskianlegg, skolegård, idrettshall, turløyper, skileikområde, parkour og svømmehall. Flere sosiale funksjoner er ivaretatt i anlegget både utendørs og innendørs.

Skattekista har en god estetisk utforming og svært godt lysinnslipp. Fra svømmehallen kan du nyte soloppgangen over skogen hvis du tar deg en morgentur i bassenget. Læring og aktivitet er koblet sammen, noe som gjennomsyrer hele anlegget. Det er også lagt vekt på symbolikk og interessante detaljer som skaper eierskap til anlegget.

Folkehelseaspektet er godt ivaretatt. Anlegget er tilgjengelig for både organisert og egenorganisert aktivitet. I skolegården er det tilrettelagt for aktivitet for alle aldersgrupper. Uteområdet fungerer som nærmiljøanlegg utenom ordinær skoletid.

Juryen berømmer anleggets bruk av miljøvennlige materialer og ny teknologi. Bygningskroppen er laget av massiv tre. Det er tatt i bruk fleksible og innovative løsninger. Universell utforming er ivaretatt, med blant annet god markering og skilting.

Skattekista har flere elementer som hver for seg er svært gode. Det er likevel totalinntrykket som gjør akkurat dette anlegget til en verdig vinner av Årets Idrettsanlegg 2020!

Juryen har bestått av:

  • Årstein Skjæveland, BAD, PARK OG IDRETT – Gjesdal kommune, leder
  • Gry Brodshaug, Kulturdepartementet
  • Torstein Busland, Norges Idrettsforbund
  • Bård Andresen, BAD, PARK OG IDRETT – Vestfold og Telemark fylkeskommune
  • Kjellaug Eik