Anleggstype

Surfeanlegg

Her finner du informasjon om surfeanleggene wavepool og elvebølge.

Om surfeanlegg

Elvebølge

Å surfe i naturlige elver er allerede mulig, men med blant annet hydrauliske løsninger kan man skape mer forutsigbare bølger. Da vil bølgenes kraft kunne justeres etter vannføring og surferens ferdighetsnivå.

Wavepool

En wavepool er et basseng med mekanisk laget bølger. Brettforbundet skriver følgende på sine nettsider:

Wavepoolanlegget kan tilrettelegge for egenorganisert og organisert aktivitet, samtidig. Det er også mulig å drive aktivitet uavhengig av nivå eller fysiske utfordringer. Gjort riktig kan toppsurfere, sammen med nybegynnere, breddesurfere og parasurfere (adaptivsurfing) være i vannet samtidig. Surferne kan bruke samme bølge, men dropper inn (hopper på) forskjellige steder i vannet. (brettforbundet.no, publisert 22.04.2020)

Eksempel på wavepoolanlegg

Brettforbundet

Brettforbundet er det særforbund i norsk idrett som organiserer surfing. Brettforbundet er et resultat av sammenslåingen av Norges Snowboardforbund, Norsk Organisasjon For Rullebrett og Norges Surfforbund (det senere var tidligere en del av Norges Seilforbund).

Hjemmeside Brettforbundet

Banemål og tekniske krav

Utviklingen av wavepoolanlegg og elvebølgeanlegg i Norge har akkurat startet, og hvilken type teknikk som brukes er leverandøravhengig. Det er heller ikke noen eksakte banemål. Derfor er det best at du kontakter Brettforbundet for informasjon.