Logo Brettforbundet

Brettforbundet drømmer om surfeanlegg på NMBUs campus på Ås

Nyhet fra forsknings- og utdanningsavisa Khrono

Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) skal utvikle 200 000 m² på området Campus Øst. Brettforbundet mener området er perfekt for et surfeanlegg, ulikt noe annet i Norge. Ifølge Brettforbundet vil et slikt anlegg koste mellom 300 og 350 millioner kroner, og vil både øke interessen rundt regionen og interessen rundt surfesporten i Norge.

Brettforbundet selv har stor tro på prosjektet, og har utredet dette i flere år. Sondre Hylland, arrangement- og anleggsansvarlig i Brettforbundet, ser for seg et større aktivitetssenter med utgangspunkt i et surfebasseng. Han forteller at surfeanlegget kan bli hjertet i et område som også huser tribuner, restaurant og konferanserom, samt andre aktiviteter som sandvolleyball, skateboardpark, klatrevegg osv. Med en anslått pris på 300 til 350 millioner kroner, mener Brettforbundet et slikt surfeanlegg vil gi mer for pengene enn for eksempel en svømmehall i Bodø til 363 millioner kroner eller Granåsen hoppanlegg, som oppgraderes for 1,25 milliarder kroner. Ved å definere anlegget som idrettsanlegg, håper Brettforbundet at anlegget kan finansieres gjennom tilskudd fra stiftelser og offentlige aktører. 

Med et slikt surfeanlegg tror Brettforbundet at regionen vil bli mer attraktiv, både for næringsliv og turister. I tillegg tror Brettforbundet at et surfeanlegg vil bidra til å øke aktiviteten i surfesporten i Norge. 

Utviklingen av området Campus Øst er fortsatt i en forslagsfase. Brettforbundets visjon er kun et av mange forslag for bruk av området. NMBUs rektor Curt Rice er selv ivrig vindsurfer, og synes Brettforbundets forslag er innovativt og spennende.

Les mer

Les mer om Brettforbundets forslag i avisa Khrono