Illustrasjonsbilde-bueskyting
Anleggstype

Bueskytteranlegg

Du vil her finne nyttige linker til nasjonale og internasjonale forbund, veiledere og banemål til de ulike anleggstypene innen bueskyting.

Om bueskyting

Bueskyting består av tre grener: utendørs, innendørs og jakt- og feltskyting. Tekstene om bueskyting herunder er hentet fra Norges Bueskytterforbund - Om sporten, med tillatelse fra forbundet.

Utendørs baneskyting

Foregår på en åpen slette eller en bane f. eks en fotballbane. Man skyter på 10-ringede flerfargede skiver i ulike størrelser avhengig av skyteavstand. Den lengste konkurranseavstanden er 90 meter.

Innendørs baneskyting

Er en typisk vinteridrett og foregår oftest i vanlige idrettshaller. Skyteavstanden er vanligvis 18 meter. I Norge er denne grenen den mest populære i den forstand at det er flest skyttere som deltar i konkurranser.

3D- og feltskyting

Dette er den form for bueskyting som ligger nærmest opp til den tradisjonelle jaktskytingen man forbinder bueskyting med. I 3D-skyting skyter man på tredimensjonale dyrefigurer i ulike størrelser og ulike avstander. Avstandene kan være både oppgitt og uoppgitt, og dermed blir en del av ferdigheten å kunne bedømme avstanden riktig. 3D-målene er plassert vilkårlig ute i naturen, men løypa er merket, slik at alle går den samme runden. Feltskyting foregår på samme måte som jaktskyting, men det skytes på runde, femdelte gule og svarte skiver.

Norges Bueskytterforbund

Skyting med bue organiseres av Norges Bueskytterforbund. Dersom du ønsker å vite mer om bueskyting og bueskytteranlegg, anbefaler vi å ta kontakt med Norges Bueskytterforbund

Norges Bueskytterforbund har følgende anleggstyper:

  • Bueskytterbane (utendørs og innendørs)
  • Skogsbane (3D- og feltskyting)