Bueskytteranlegg
Du vil her finne nyttige linker til nasjonale og internasjonale forbund, anleggsmanualer, veiledere og banemål til de ulike anleggstypene innen bueskyting.
Om bueskyting
Bueskyting består av tre grener: utendørs, innendørs og jakt- og feltskyting. Tekstene om bueskyting herunder er hentet fra Norges Bueskytterforbund - Om sporten.
Utendørs baneskyting
Foregår på en åpen slette eller en bane f. eks en fotballbane. Man skyter på 10-ringede flerfargede skiver i ulike størrelser avhengig av skyteavstand. Den lengste konkurranseavstanden er 90 meter.
Innendørs baneskyting
Er en typisk vinteridrett og foregår oftest i vanlige idrettshaller. Skyteavstanden er vanligvis 18 meter. I Norge er denne grenen den mest populære i den forstand at det er flest skyttere som deltar i konkurranser.
Jakt- og feltskyting
Er den form for bueskyting som ligger nærmest opp til den tradisjonelle. I jaktskyting skyter man på tredimensjonale dyrefigurer eller skiver med bilder av dyr i ulike størrelser for ulke avstander. Som oftest er avstanden ikke oppgitt, og en del av ferdigheten blir således å kunne bedømme avstanden riktig. Jaktmålene er plassert vilkårlig ute i naturen, men løypa er merket, slik at alle går den samme runden. Feltskyting foregår på samme måte som jaktskyting, men det skytes på runde, femdelte gule og svarte skiver.
Norges Bueskytterforbund
Skyting med bue organiseres av Norges Bueskytterforbund. Dersom du ønsker å vite mer om bueskyting og bueskytteranlegg, anbefaler vi å ta kontakt med Norges Bueskytterforbund.
Norges Bueskytterforbund har følgende anleggstype:
- Bueskytterbane
Denne typen anlegg omfatter utendørs baneskyting, innendørs baneskyting og jakt- og feltskyting.
Banemål og tekniske krav
Bueskyting
For banemål og krav til anlegg for bueskyting, se veilederen: