Profilbilde av bygget, med treverket som glir inn med omgivelsene rundt.
Utsiden av bygg med vindusfronter og treverk i overkant.
Holmen svømmehall ovenfra i fugleperspektiv
Innsiden av svømmehallen med fliser, basseng og vinduer.

Holmen svømmehall kåret til Årets Bygg 2017!

Kåringen fant sted under årets Byggegalla på Radisson BLU Plaza Hotel i Oslo, som er en del av Byggedagene. Anlegget er bygget med store mengder eksponert betong, og er kledd med trespiler av lerk for å skape et moderne uttrykk, men samtidig et naturlig og harmonisk spill med naturen rundt.

Holmen svømmehall åpnet tidlig sommeren 2017 med plask og bram. Med vindu ut mot sjøen kan badelystne gjester nå bade hele året på Nesbru. Et stort, grønt utomhusområde og gressplen på taket sikrer også at utfartsområdet består som åpent og tilgjengelig.

Begrunnelse for kåringen

I juryens begrunnelse heter det blant annet: «Holmen svømmehall er et meget godt gjennomført prosjekt. Svømmehallen har stedstilpasset og spennende arkitektur med en tydelig miljøprofil og er blitt en flott møteplass for befolkningen både inne og ute. Prosjektet preges av godt samarbeidsklima mellom partene og en aktiv og ambisiøs byggherre som har gitt aktørene spillerom til å strekke seg litt lenger. Driftspersonalet blitt involvert tidlig og ført til effektive og innovative løsninger for teknisk drift. Fokus på klima- og miljøkvaliteter har vært en rød tråd gjennom hele prosjektet, både med tanke på energiforbruk og materialvalg, men også med tanke på god tilpasning til og hensyn til omgivelsene. Bygget har blitt en opplevelse for brukerne - et prosjekt som tjener sin hensikt.»

Videre lesning

Du kan lese mer om Holmen svømmehall og se bilder på bygg.no sin nettside, på Asker kommune sin nettside eller i en gammel nyhetssak hos gode idrettsanlegg. Senter for idrettsanlegg og teknologi har bistått i prosjektet, blant annet i en OFU-kontrakt om automasjon.