Presisjonsring casting
Anleggstype

Casting- og fluekastanlegg

Du finner her informasjon om casting- og fluekastanlegg, nyttige linker til nasjonale og internasjonale forbund og banemål.

Illustrasjonsfoto: Christopher Martinsen 

Om casting- og fluekastanlegg

I starten ble all kastesport gjennomført på vann, men i dag foregår stevner og trening i casting ofte på land, mens fluekasting foregår på vann. Internasjonale og nasjonale castingstevner arrangeres på gress.

Casting

Casting består av flere øvelser som trenger forskjellige arealer: for øvelser der du skal kaste langt trengs baner på 130 x 65 meter eller mer (rekordene i noen av lengde-øvelsene er på mer enn 100 meter), mens for presisjonsgrenene trengs baner på 20 x 15 meter.

Se alle spesifikasjoner under menyen banemål og tekniske krav.

Fluekasting

I fluekasting trenger man i overhodeøvelsene baner på opptil 70 meter fra brygge, med en sektorbredde på 5-10 meter, og i speyøvelsene baner på opptil 80 meter fra standplass, i tillegg til god plass til ankring av snøre på begge sider av standplass. I presisjonsøvelsen trenger man bane på 16 meter fra brygge.

Se alle spesifikasjoner under menyen banemål og tekniske krav.

Trening og konkurranser vinterstid

På vinteren trenes og konkurreres det innendørs i f.eks. idrettshaller og gymsaler.
​​​​​​

Norges Castingforbund

Norges Castingforbund organiserer kastesport for alle sportsfiskere i Norge. Forbundet er et særforbund i Norges Idrettsforbund, og har i dag om lag 1.500 aktive medlemmer.

Forbundet organiserer både fluekasting og casting, som består av ulike lengde- og presisjonsøvelser, med stang og snøre. Medlemmene er opptatt av fiske, friluftsliv og idrettsglede. Forbundet retter seg mot alle som finner glede ved å kaste med stang.

Kontaktside hos Norges Castingforbund