Flerbruksanlegg og idrettsparker

Flerbruksanlegg og idrettsparker

Her finner du nyttig informasjon om flerbruksanlegg og idrettsparker.

Om flerbruksanlegg

Et flerbruksanlegg er et anlegg som legger til rette for flere idretter og aktiviteter enn kun én.

Et eksempel på et innendørs flerbruksanlegg kan være fleridrettshallen, som vekselvis kan brukes til ulike idrettsaktiviteter uten klargjøring eller omgjøring med tap av brukstid. Denne typen hall kan inneholde fasiliteter for idretter som håndball, innebandy, volleyball, basketball, badminton m.fl. Det legges ofte til rette for at utenomidrettslige aktiviteter kan finne sted i hallen. I det samme bygget er gjerne også møterom og og mindre fleraktivitetssaler, eller rom for bestemte aktivteter som spinning eller dans også lokalisert. idrettsanlegg er et idrettsanlegg som legger til rette for flere idretter enn kun én. Denne typen anlegg kalles ofte for flerbruksanlegg.

Et eksempel på utendørs flerbruksanlegg er kunstgressbaner som kan benyttes til europeisk fotball, amerikansk fotball, rugby, cricket m.fl. idretter.

Om idrettsparker

En idrettspark er et område der flere forskjellige idrettsanlegg er lokalisert på den samme plassen, for eksempel en friidrettsbane som har garderober i inntilliggende badmintonhall og der området også består av start og slutt på lysløypa, petanquebaner og en trimpark.

Klikk her for å se alt innhold om flerbruksanlegg og idrettsparker

​Hafstadparken Foto: Førde IL

Annen informasjon