Illustrasjon: Nærbilde av kunstgress

Kunstgressbane uten granulat på Leangen

På Leangen i Trondheim har det blitt lagt en kunstgressbane uten gummigranulat. Banen er godkjent for breddefotball i Norge. Dette er et spennende prosjekt som Trondheim kommune har satt i gang, og som vil bli fulgt nøye det neste året med tanke på kvalitet på banen.

Artikkelen er mer enn 3 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flerbruksanlegg

I vinterperioden islegges banen for å bli tilrettelagt for bandy og skøyteaktivitet. Dette er et godt eksempel for flerbruk av et idrettsanlegg.

En grønnere fremtid

Forskning og utvikling innen granulatfrie kunstgressbaner er et spennende tema som kan få et større fokus i fremtiden. I Haslum i Bærum kommune finnes det også en kunstgressbane uten granulat, som Norges Fotballforbund utfører tester på årlig. Hvis testene er positive, kan banene på Leangen og Haslum føre til et økende bruk av granulatfrie baner i Norge, og færre problemer med granulat som forsvinner ut i naturen.

Også på Voldsløkka i Oslo er det anlagt en ny kunstgressbane uten granulat. Denne banen brukes til landhockey i sommerperioden og islegges til bandy om vinteren.  

Les mer:

Du kan lese mer om prosjektet på Leangen i NRK sin nyhetssak: Tester ut ny kunstgresstype - målet er at den skal bidra til å redde miljøet (17.11.2017)