En koordinasjonsbane etter barnas ideer og ønsker

En koordinasjonsbane etter barnas ideer og ønsker

Brukere har vurdert dette innholdet. Vi ville satt pris på din vurdering også. Logg inn og gi din vurdering!


I Bredaryd i Sverige har et idrettslag realisert ideene fra tiåringer for å lage en spontanidrettsplass. Ideene ble konkretisert i masteroppgaven til en landskapsarkitektstudent, som selv kommer fra området.

Artikkelen ble publisert 8. mai på VN.se, og med tillatelse fra Anette Wiik kunne vi oversette og publisere den hos oss på godeidrettsanlegg.no

Ideelle krefter i Bredaryds SOK har sammen med bidrag fra Norheds stiftelse, Värnamo kommune og Smålandsidrotten, gitt innbyggerne i Bredaryd en trimpark og en tilknyttet koordineringsbane i et hjørne av en fotballbane. Det har eksistert en trimpark der tidligere, men den lå nærmere hovedveien. Ifølge Maria Andersson, leder av Bredaryds SOK, var det planer om å lage en ny trimpark på samme sted som den forrige, men man mente at det ble for nærme en såpass trafikkert vei. I stedet valgte man en del ved hjørnet av fotballbanen - et perfekt sted for å nyte kveldssolen mens man trener.

Kommunen er positiv

Maria Andersson kontaktet fotballaget Bredaryds IK og kommunen, som begge viste seg å være positive til ideen. Det ble tegnet en bruksavtale som gir Bredaryds SOK rett til å bruke området.

Joakim Norgren fra Värnamo kommune var på plass da anlegget ble åpnet.

- Jeg synes det er veldig gledelig at de tenker på spontidrettsplasser. Tanker, ideer og engasjement må komme fra andre kilder enn kommunen, sier han.

Oppgaven med å designe trimparken og koordinasjonsbanen gikk til medlemmet Jakob Andersson, som passende nok er i sluttfasen av en landskapsarkitektutdanning.

- Koordineringsbanen ble masteroppgaven min, sier han.

Barnas ideer

Idrettslagets ønske var å skape noe for også de yngre. Jakob fant svarene fra ekspertisen, det vil si en gruppe fjerdeklassinger som viste seg å vite nøyaktig hva som trengtes.

- Det er virkelig de som har kommet opp med alle ideene, sier Jakob.

Noen av ideene måtte endres litt for å kunne realiseres, og noen måtte droppes helt, men generelt er elevene fornøyde med at så mange av deres forslag nå er blitt til virkelighet. Under åpningen av trimparken og koordinasjonsbanen var det mye hopp og sprell. Balansetauet ble raskt en favoritt.

- Faktisk er ikke dette kjempelett når du bare er fem, sier Felicia, som såvidt nådde det øverste tauet.

Det ble laget en guide basert på spontidrettsplassen. Guiden finner du her: Trimpark og koordinasjonsbane

Annen informasjon

3 resultat(er)
Nedenfor vil du finne relatert innhold.
Innholdstype: Publikasjon

Masteroppgave: Jenters forhold til spontanidrettsplasser (2017)

Hvordan kan man stimulere unge jenters spontane fysiske aktivitet på en idrettsplass? En forstudie i utviklingen av Alby Folkhälsopark. Nøkkelord: Kjønnsperspektiv i idrett, Alby Folkhälsopark,...

Innholdstype: Forbildeanlegg
Foto: Levanger kommune

Nærmiljøanlegg til inspirasjon i Levanger - progresjon, flerbruk og ly og le

Nærmiljøanleggene ved Levanger ungdomsskole er planlagt helhetlig og sett i sammenheng med andre aktivitetsområder i området, slik at anleggene utfyller hverandre i plassering, utforming og bruk. De...

Innholdstype: Verktøy

Trimpark og koordinasjonsbane

I denne guiden får du tips til elementer (stasjoner) som kan plasseres i en trimpark, samt et eksempel på hvordan en koordinasjonsbane kan utformes. Du får også en oversikt over hvilke øvelser som...