Anleggsnytt fra særforbundene uke 5 - 2020

Anleggsnytt fra særforbundene uke 5 - 2020

Brukere har vurdert dette innholdet. Vi ville satt pris på din vurdering også. Logg inn og gi din vurdering!


Norges Brettforbund har en nyhets-serie der de besøker ulike snøparker. De har blant annet besøkt innendørsanlegget SNØ på Lørenskog. Norges Golfforbund undersøker klubbenes behov for grøntfaglig utdanning i Norge. Norges Orienteringsforbund skriver om det nye prosjektet "Orientering - kart i skole og fritid". Og til slutt, Norges Seilforbund oppfordrer til å søke tilskudd for innsats mot marin forsøpling.

Brettforbundet tester snøparker

På sine nettsider har Norges Brettforbund publisert flere "Parkcheckout"/"Parkguide", der de filmer sine besøk av snøparker. Bare i år har de lagt ut tre parkebesøk: Ringkollenparken, Oslo Vinterpark og innendørsanlegget SNØ. Sjekk dem ut:

Norges Brettforbund - Parkcheckout: SNØ med Norsk Tipping-teamet (publisert 28.01.2020)

Norges Brettforbund - Parkguide: Oslo Vinterpark (publisert 19.01.2020)

Norges Brettforbund - Parkguide: Ringkollen (publisert 07.01.2020)

Behov for greenkeeperutdanning i Norge?

Grunnet utfordringer de siste årene med å få tak i kvalifisert arbeidskraft til ledige greenkeeper-jobber, og Norges Golfforbund undersøker nå sammen med Norwegian Greenkeeper Association klubbenes interesse for å igangsette en norsk greenkeeperutdanning igjen (frem til 2008 fans et utdanningstilbud, men det ble lagt ned grunnet få søkere).

Les mer hos Norges Golfforbund: Greenkeeperutdanning i Norge? (publisert 27.01.2020)

Orientering - Kart i skole og fritid

Norges Orienteringsforbund har mottatt støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til prosjektet "Orientering - Kart i skole og fritid". Klubber kan melde seg på og motta mye forskjellig støtte: midler til ksolegårdskart, kurs, aktivitetsmateriell mv.

Les to nyheter om dette:

Norges Orienteringsforbund: Bli med på prosjektet "Orientering – Kart i skole og fritid"! (publisert 29.01.2020)

Norges Orienteringsforbund: Informasjon om prosjektet "Orientering – Kart i skole og fritid" (publisert 17.01.2020)

Tilskudd for innsats mot marin forsøpling

Norges Seilforbund setter pris på alle seilforeninger som allerede har jobbet for å minske forsøplingen i havet, men oppfordrer dem til å stå på. De tipser om tilskuddsordninger, og om Norges idrettsforbunds Miljøhåndok for norsk idrett.

Les nyheten hos Norges Seilforbund: Få tilskudd for innsats mot marin forsøpling (publisert 28.01.2020)

Annen informasjon

33 resultat(er)
Nedenfor vil du finne relatert innhold.
Innholdstype: Veiledere

Alpinanlegg - Planlegging, bygging og drift

Du finner her en veileder for planlegging, bygging og drift av alpinanlegg, utarbeidet av Kulturdepartementet i samarbeid med Norges Skiforbund i 2011.

Innholdstype: Aktuelt

Anleggsnytt fra særforbundene uke 50

De siste to ukene er det mange nyheter om anlegg og relatert til anlegg fra særforbundene i norsk idrett: velodrom, økonomisk støtte til skileikanlegg, skolegårdskart, støymålinger og strandrydding...

Innholdstype: Veiledere

Anleggstyper for seilsport

Dette dokumentet angir krav som stilles til seilsportanlegg av ulik størrelse.

Innholdstype: Temaside

Banemål og areal

Når man detaljprosjekterer et idrettsanlegg er det viktig at man vet hvilke mål og krav som skal tilfredsstilles. Under finnes lenker til banemål, veiledere og tekniske krav. Det anbefales også at...

Innholdstype: Veiledere

Bygging av enkle golfanlegg

Dette heftet er ment som et hjelpemiddel for enkle golfbaner. Det som menes med enkle baner er at de skal fungere som driftsformer innenfor landbruket. Tiltak og oppgradering skal være tilpasset...

Innholdstype: Veiledere
Digital veileder: Snowboard- og freeskipark  i alpinanlegg

Digital veileder: Snowboard- og freeskipark i alpinanlegg

Denne digitale veilederen ble lansert av Kulturdepartementet i 2019, og handler om planlegging og bygging av snowboard- og freeskipark. Den erstatter veilederen Snowboardpark utgitt i 2006.

Innholdstype: Verktøy

Freestyle

Konkurranseformen freestyle består av 4 grener; kulekjøring, skicross, halfpipe og big jump. I tillegg kommer anleggsformen park og vannhopp.

Innholdstype: Temaside

Golfanlegg

Du vil her finne nyttige linker til nasjonale og internasjonale forbund, anleggsmanualer, veiledere og banemål til golfanlegg og minigolfanlegg.

Innholdstype: Verktøy

Golfanlegg - Anleggstilpasning for funksjonshemmede

Norges Golfforbund har laget et verktøy med råd og tips om hvordan man kan tilpasse golfanlegget slik at det blir mer brukervennlig for personer med funksjonsnedsettelser. Denne informasjonen viser...

Innholdstype: Verktøy
NGA logo

Greenkeeperkurs - nyttig for alle som drifter gressbaner

Norges Golfforbund deler kunnskap fra grunnkurs i greenkeeping på sine nettsider. Det digitale videokurset er laget av Norwegian Greenkeepers Association, men er tilgjengelig for alle. Visste du at...

Sider