Nye aktueltsaker

Nyeste publiserte aktueltsaker

129 resultat(er)
Nedenfor finner du flere aktueltsaker
Innholdstype: Aktuelt

"Ren Kystlinje" - Mikroplast i vassdrag og sjø

Interreg-prosjektet “Ren Kystlinje” er et samarbeid mellom fylkene som omkranser Kattegat i Norge, Sverige og Danmark. Delrapporter fra prosjektet er nå i ferd med å bli ferdigstilt, og av spesiell interesse er en rapport som beskriver registrering og karakterisering av mikroplast i sjø og vassdrag innenfor denne regionen. Den fastslår at både selve kunstgressfiberet, men også gummigranulatet...

Innholdstype: Aktuelt

#påbanen 2018

#påbanen 2018 er en videreføring av fjorårets konkurranse hvor det gis en pengepremie til de fem klubbene som er flinkest til å sørge for at gummigranulatet forblir på kunstgressbanen – og ikke kommer ut i naturen eller blir med hjem i klær og sko. Avspark for konkurransen var 18. april. Fristen for å sende inn bidrag er 15. juni 2018.

Innholdstype: Aktuelt

10 mill kroner til Plug & Skate - kunstfrosne isløkker

Norges ishockeyforbund, Norges bandyforbund og Norges skøyteforbund har mottatt 10 millioner kroner i gave fra Sparebankstiftelsen DNB. Pengene skal benyttes til bygging av flere små kunstfrosne isbaner i lokalmiljøene. I den forbindelse har NIHF sammen Norconsult utviklet en konseptbeskrivelse for isløkker, kalt "Plug & Skate". De har også lagt ut kriteriene for søknad om tilskudd...

Innholdstype: Aktuelt

190.000 kroner skal ut til idrettslag i miljøkonkurranse

Norges idrettsforbund har i samarbeid med Grønn idrett laget en miljøhåndbok for norsk idrett, og lanserer samtidig en miljøkonkurranse hvor de lurer på hvilke idrettslag som har de beste miljøtiltakene. Hele 190.000 kroner skal ut! Fristen for å være med i konkurransen er 10. november. 18 vinnere får dele på 190 000 kr.

Innholdstype: Aktuelt

2,8 milliarder til idrettsformål i 2018

Regjeringen har i dag fordelt 2 824,8 millioner kroner i spillemidler til idrettsformål for 2018. Beløpet er 227,5 millioner kroner høyere enn i 2017. - Årets fordeling av spillemidler til idrettsformål er den høyeste noensinne. For regjeringen er det viktig å styrke rammebetingelsene for lokal idrett og fysisk aktivitet over hele landet, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Innholdstype: Aktuelt

Aktuelt fra #påbanen - NFF sitt granulatprosjekt

De fem første vinnerne av #påbanen-prisen har blitt kåret. Premieutdelere var Klima- og miljøminister Vidar Helgesen og fotballpresident Terje Svendsen.

Innholdstype: Aktuelt
Illustrasjon av Blåbærhaugen sykkelpark (Dora Galveia, Hipp Hurra AS)

Aktuelt fra Blåbærhaugen sykkelpark i Harstad

I Blåbærhaugen Sykkelpark skal det legges til rette for at små og store i alle aldre og på alle nivå, ut i fra sine forutsetninger, kan drive med sykkel og oppleve idrettsglede, utvikling og mestring. Prosjekteier er Harstad Cykleklubb og blant samarbeidspartnerne er Harstad kommune. Prosjektet har mottatt bidrag fra Troms idrettskrets sitt anleggsfond, der et av kriteriene er at man bruker den...

Innholdstype: Aktuelt
Anleggsatlas fra Norges Håndballforbund

Anleggsatlas fra Norges Håndballforbund

Dette nettbaserte anleggsatlaset er laget av Norges Håndballforbund og gir en oversikt over håndballanlegg og håndballaktivitet i hele landet.

Innholdstype: Aktuelt
Foto: Øystein Glåmseter

Åpning av Lade Sportsarena 18. april

Trøndelags nye storstue for idrettene Taekwon-Do, Tennis og Bordtennis er etter mange års planlegging og ett år med bygging nå klar for bruk. Den 18. april kl. 18:00 er det offisiell åpning.

Innholdstype: Aktuelt

Åpning av rulleskiløyper på Lygna og i Vikersund

Norges Skiforbund skriver om nye rulleskianlegg på sine nettsider.

Innholdstype: Aktuelt

Åpning av verdens nordligste rulleskianlegg i Hammerfest

Hammerfest kommune har bygget en rulleskitrasé på 2,7 km i Reindalen, og Hammerfest skiklubb har vært med å utvikle anlegget.

Innholdstype: Aktuelt

Asfalt innenfor markagrensen i Lillomarka

Lillomarka Arenas sitt nye rulleskianlegg ble offisielt åpnet 26. juni. Anlegget er tilrettelagt for paraidrett, på den måten at sløyfene har varierende helningsgrad. Det var ikke en selvfølge at anlegget skulle kunne realiseres, da man måtte søke om lov på grunn av markaloven.

Innholdstype: Aktuelt

Avslutningsseminar Energismarte idrettsanlegg

Interregprosjektet «Energismarte idrettsanlegg» nærmer seg slutten. Dette ble markert med et avslutningsseminar i Åre. De som har vært engasjert i prosjektet (SIAT, Trøndelag Idrettskrets, Jämtland och Härjedalens Idrottsförbund og Västernorrlands Idrottsförbund) presenterte prosjektet - utgangspunktet, erfaringer underveis og resultatet.

Innholdstype: Aktuelt

Bade- og svømmeanlegg som virker

Det er en historisk satsing på nye bade- og svømmeanlegg i Norge, og planleggere og entreprenører jobber på høygir for å levere nye prosjekter. I en slik situasjon kan det lett skje at produksjon skygger for innovasjon, og det velges kjente, sikre løsninger i stedet for å utvikle nye konsepter. I en rapport fra Lokale- og Anlægsfonden i Danmark, evalueres fire svømmeanlegg med forskjellige...

Innholdstype: Aktuelt

Badeteknisk 2019 - fagkonferanse med utstilling

”Badeteknisk 2019” arrangeres for 17. gang i 2019. Konferansen går også denne gangen av stabelen på Scandic Hotel/Hamarhallen, Hamar. Hovedtemaene som tas opp på årets konferanse er ny bassengbad-forskrift og omorganisering av bade- og svømmeanlegg. Det vil også være en spennende studietur til utvalgte anlegg i Østlandsområdet dagen i forkant. Påmeldingsfristen er 10. januar 2019.

Innholdstype: Aktuelt

Basic Skills Snow Tour

Norges Skiforbund, anlegg/utviklingsavdelingen sammen med skikretsene inviterer til kurs i bygging av basisanlegg og snøproduksjon. Alle klubber og interesserte fra skianlegg ønskes velkommen til 1,5 dag med praktisk læring for å skape godt underlag for alle aktive skiløpere.

Innholdstype: Aktuelt

Belysning av utendørs idrettsanlegg - og ikke av noe mer

Lokale- og anlægsfonden og fire samarbeidskommuner i Danmark skal teste ut ulike "firkantete" lys, som kun belyser idrettsanlegget og ikke nærliggende naboer. Den nye typen av LED-belysning bidrar også til lavere energiforbruk.

Innholdstype: Aktuelt

Bordtennis for alle på Romerike

De siste fire årene har 36 nye utebordtennisbord blitt utplassert på Romerike. Hvam IL og Haga IF har gjennom prosjektet "Bordtennis for alle på Romerike" skapt møteplasser for både unge og eldre med de nye bordene.

Innholdstype: Aktuelt

Cricketpitch i Trondheim

Trondheim kommune har satt av 500 000 kroner til bygging av cricketpitch i Lade Idrettspark. Pitchen skal ferdigstilles før starten av 2018-sesongen.

Innholdstype: Aktuelt

Delt seier i "Årets o-kart 2017"

Da Norges Orienteringsforbund skulle presentere vinneren for årets beste o-kart for 2017, ble seieren delt mellom kartene Bjerkeskogen (Akershus) og Kvamskogen (Hordaland). Kartet Tusenfryd (Akershus) stakk av med seieren "Årets sprintkart".

Innholdstype: Aktuelt

Den nye utgaven av "Bestemmelser om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet" er her

Bestemmelser om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet - 2018 (V-0732 B) ble publisert 29. juni 2018, og bør leses av alle som vil søke spillemidler.

Innholdstype: Aktuelt

Den tiende friidrettshallen i Norge

Den første friidrettshallen i Norge ble bygd i 2005 og i løpet av 12 år har det blitt ytterligere ni haller. På Norges Friidrettsforbunds nettsider kan du lese om hvordan de har fått det til.

Innholdstype: Aktuelt

Det skjer ting i tennisanleggs-Norge

Høsten 2015 fikk styret i Norges Tennisforbund i oppdrag å blant annet utarbeide konkrete målsettinger for fokusområdet tennisanlegg. I en nyhetssak på deres egne sider presenteres målsettinger og oppnåelse så langt.

Innholdstype: Aktuelt

Effektiv energibruk i svømmeanlegg

Det er kjent at svømmeanlegg er dyre i drift og at de ikke sjeldent må legges ned fordi det ikke finnes nok penger til å utbedre bygningsskader. Svømmeanlegg er en veldig komplisert bygningstype som bedre kan beskrives som prosessanlegg eller industribygg. En annen ting som få snakker om er helseaspektet. Denne artikkelen tar for seg energibruken, men ikke glem å ivareta helsa til brukerne og de...

Innholdstype: Aktuelt
Illustrasjon: Jakob Andersson

En koordinasjonsbane etter barnas ideer og ønsker

I Bredaryd i Sverige har et idrettslag realisert ideene fra tiåringer for å lage en spontanidrettsplass. Ideene ble konkretisert i masteroppgaven til en landskapsarkitektstudent, som selv kommer fra området.

Sider