Alle verktøy

Nyeste publiserte verktøy

42 resultat(er)
Nedenfor finner du flere verktøy
Innholdstype: Verktøy

Alpine øvelser

Alpine konkurranser som er valgt i FIS World Cup, FIS alpint verdensmesterskap og Olympiske Vinterleker består av ti øvelser: Fem øvelser for damer og fem øvelser for herrer.

Innholdstype: Verktøy

Anlegg for padling

Padling består av flere grener med forskjellige anleggskrav. Her finner du en kort innføring til grenene.

Innholdstype: Verktøy

Anleggsstandard for bygging av cricketbane

Norges Cricketforbund har utviklet en anleggsstandard tilpasset norske forhold. Standarden er utarbeidet med tanke på at banen og pitchen skal tåle våre fire årstider og være til nytte i mange år etter etablering. Anleggsstandarden er også utarbeidet for å kvalitetssikre det arbeidet som legges ned rundt om i landet og for å være til hjelp for kommuner som ønsker å investere i cricketanlegg.

Innholdstype: Verktøy

Anmelding av kartarbeid

Dette skjemaet skal leveres som vedlegg når det søkes om idrettsfunksjonell godkjenning for Orienteringskart

Innholdstype: Verktøy

Arenakrav topphåndball

Arrangementene er Elitehåndballens viktigste utstillingsvindu. Som et vesentlig element i selve arrangementet er selve spillearenaen. Norges Håndballforbund anser at arenaen er av så stor betydning at dette er skilt ut som et eget kravsområde. Kravene er oppdatert 2015.

Innholdstype: Verktøy

Avfalls- og gjenvinningsløsninger

Et faktaark som forteller om hvilke forhold man bør ta i de ulike fasene prosjektering, utførelse og drift for å tilrettelegge for god avfallshåndtering og gjennvinning. Faktaarket for avfalls- og gjenvinningsløsninger er utviklet av Ragn-Sells.

Innholdstype: Verktøy
Foto: Carl Celius

Danseanlegg - særidrettenes krav og ønskemål utover generelle krav til flerbrukshaller

Spesielle krav og ønskemål for danseanlegg i en flerbrukshall.

Innholdstype: Verktøy

Forskrift om motorsport på lukket bane

Forskrift om motorsport på lukket bane eller annet avsperret område og om annen bruk av go-kart tredde i kraft 2001, med endring 2004.

Innholdstype: Verktøy

Forskrift om sykkelritt på veg

Forskriftens formål er å gi god trafikksikkerhet for syklende som deltar i sykkelritt på veg, samt god trafikksikkerhet og nødvendig framkommelighet for andre trafikanter mens rittet pågår. Forskriften danner grunnlag for hvilke retningslinjer arrangører av sykkelritt og triathlonkonkurranser på offentlig vei må følge.

Innholdstype: Verktøy

Freestyle

Konkurranseformen Freestyle består av 4 grener; kulekjøring, skicross, halfpipe og big jump. I tillegg, kommer anleggsformen park og vannhopp.

Innholdstype: Verktøy

Hopp

Hopp er av mange regnet som nasjonalsporten, og har en lang og stolt tradisjon. I dag foregår hopping både vinter og sommerstid, og det er mange som nå ønsker å bygge plastbakker.

Innholdstype: Verktøy

Hvilke faktorer påvirker iskvaliteten?

Dette infobladet utarbeidet av US Figure Skating adresserer faktorer som påvirker iskvaliteten i en ishall. Vannkvalitet, vanntemperatur, istemperatur, lufttemperatur og luftfuktighet er temaene i denne amerikanske artikkelen.

Innholdstype: Verktøy

Informasjon om krav til idrettshaller for amerikanske idretter

Du finner her behov og krav til innendørs anlegg for utøvelse av de amerikanske idrettene cheerleading, cheerdance og ultimate.

Innholdstype: Verktøy

Innendørs golfsenter

Du finner her et temaskriv fra Norges Golfforbund, 2003, om innendørs golfsenter.

Innholdstype: Verktøy

Islandshest baneinfo

Du finner her dimensjoner og baneinfo for islandshestanlegg.

Innholdstype: Verktøy

Klatring og funksjonsnedsettelse

Dette kompendiet er utarbeidet av Norges klatreforbund (NKF) og skal inngå som informasjon i NKFs trenerutdanning. Hensikten med kompendiet er å gi en innføring i tilrettelegging og tilpasning av fysisk aktivitet for personer med funksjonsnedsettelse, med spesiell vekt på klatreaktivitet. Her finner du et utdrag av informasjonen som kan være relevant for anlegg for å kunne tilpasse...

Innholdstype: Verktøy

Kombinert

Kombinert er en idrett som setter krav til mange egenskaper. Man må være rask, spenstig, myk og smidig for å kunne hoppe bra på ski, samtidig som man må være utholden og sterk for å gå fort på ski.

Innholdstype: Verktøy

Kulebakke

Denne artikkelen gir informasjon om bygging av kulebakke.

Innholdstype: Verktøy

Langrenn

Moderne langrenn består av mange forskjellige øvelser: Vanlig individuell start, fellesstart, jaktstart, stafett, sprint. Et moderne langrennsanlegg må være tilpasset dette øvelsesprogrammet. Langrenn omfatter også mange grupper, barn, ungdom, junior, seniorløpere, aktive konkurranseløpere, turløpere, mosjonister, funksjonshemmede og andre. Et godt anlegg bør ha løyper som er egnet for alle...

Innholdstype: Verktøy

Langrennscross

Langrennscross er en inspirerende trenings- og konkurranseform for barn og unge. Løyper og arena fylles med teknisk krevende utfordringer. Langrennscross skal være gøy og gjøre “voksenløyper” mer spennende. Det motiverer og inspirerer barn og unge, og skaper et grunnlag for utvikling av tekniske skiferdigheter og skiglede.

Innholdstype: Verktøy

Miljøhåndbok for norsk idrett

Denne miljøhåndboka trekker veksler på arbeid og erfaringer fra det som er gjort i idretten så langt, både lokalt i Norge, nasjonalt og internasjonalt.

Innholdstype: Verktøy

Nærmiljøanlegg for golf

Golf Norge har tatt mål av seg til å gjøre golf til en idrett for alle. Den største utfordringen med å få prøve golfaktivitet synes å være tilgjengelighet til de tradisjonelle banene.

Innholdstype: Verktøy

Parallellslalåm

Denne artikkelen gir informasjon om parallellslalåm.

Innholdstype: Verktøy

Park

Denne artikkelen gir informasjon om utforming av park.

Innholdstype: Verktøy

Passivhusstandard for idrettshall

Hva skiller idrettsbygg fra yrkesbygg? Hvordan lage et realistisk energibudsjett?

Sider